Hlavní obsah

Harry a Meghan si pořídili za stovky milionů korun sídlo v ráji, dům má 16 koupelen. Platil Charles

Novinky, nčs

Princ Harry a vévodkyně Meghan se znovu přestěhovali. Jejich novým útočištěm se stala Santa Barbara v Kalifornii, kde si pořídili luxusní sídlo za 15 milionů dolarů (330 milionů korun). Podle zdrojů blízkých ostře sledovanému páru žijí v novém domě už šest týdnů. Kontroverzní je ale jeho financování, přispět měl totiž Harryho otec, princ Charles.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo, které koupili Harry a Meghan

Článek

Harry a Meghan se znovu přestěhovali. Jejich novým domovem je luxusní sídlo v Santa Barbaře v Kalifornii, která je označována za „Beverly Hills severu”. Královský pár měl dům koupit před šesti týdny. V domě bydlí se svým synem Archiem a hlavním důvodem pro přestěhování mělo být získání většího soukromí. Doposud pár žil v Beverly Hills.

Santa Barbara rozhodně není mezi známými osobnostmi neznámou adresou. Za sousedy bude mít Harry s Meghan světové celebrity, v blízkosti žije třeba filmový režisér George Lucas, moderátorka Oprah Winfrey či herečka Gwyneth Paltrow.

Foto: Profimedia.cz

Interiér nového domu

Podle informací britských médií by právě sídlo s devíti ložnicemi, 16 koupelnami, tenisovým kurtem, knihovnou, vinným sklípkem, tělocvičnou, divadlem nebo pětimístnou garáží mělo být novým útočištěm, kde by se pár chtěl trvale usadit po odchodu z Britských ostrovů. Původní plán byl přitom rozdělit život mezi Velkou Británii a Spojené státy, odkud Meghan pochází.

Princ Harry se stal svým vlastním stínem, tvrdí autorka jeho životopisu

Koktejl

Když Harry s Meghan na začátku letošního roku vystupovali z koloběhu královských povinností a rozhodli se jít vlastní cestou lemovanou nezávislostí a soukromím, možná si ani neuvědomovali, jaký poprask tím vyvolají.

Foto: Profimedia.cz

Nechybí ani tělocvična

Na klidu jim rozhodně nepřidalo ani rozkmotření se s britským bulvárem, se kterým se pár dostal až před soud. Od té doby je pro britská média pár trnem v oku a není proto překvapením, že koupě nového domu neprošla Harrymu a Meghan úplně hladce.

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry a vévodkyně Meghan

Například britský Daily Mail si dvojici bere na paškál kvůli vysoké pořizovací ceně nemovitosti. Připomíná, že pár platí měsíčně 18 tisíc liber (520 tisíc korun), aby splatil celkem 2,4 milionu liber (69 milionů korun), které byly použity k renovaci sídla Frogmore Cottage ve Windsoru, kde pár původně plánoval žít, což se nakonec nestalo, přestože rekonstrukci zaplatily peníze daňových poplatníků.

Princ Harry a Meghan se distancovali od knihy o jejich životě

Koktejl

„Myslím si, že ať teď Harry a Meghan koupí cokoliv, bude to ostře sledované. Daňovým poplatníkům se nebude líbit, pokud bude pár utrácet,” uvedla pro Daily Mail Ingrid Sewardová, expertka na královskou rodinu.

Daily Mail rovněž přišel s informací, že na pořizovací ceně nového sídla se podílel Harryho otec princ Charles, který měl svému synovi poskytnout finance z vlastní kapsy, což o nezávislosti úplně nesvědčí. Podle nejmenovaných zdrojů, na které se britský deník odvolává, ale princ Charles podpoří oba svoje syny, kdykoliv to bude možné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám