Hlavní obsah

Králíci na zahradě v Nizozemsku vyhrabali lidské ostatky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horečnaté hrabání roztomilých králíků vzbudilo minulý týden v nizozemském Amersfoortu mimořádnou pozornost. Není se co divit, ušákům se totiž podařilo odkrýt lidské kosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Majitel zvířat i zahrady o nálezu okamžitě řekl policii. Muži zákona čtyřnohé ušáky vystřídali a kopáním strávili celou noc z pondělí na úterý. Nebylo jasné, komu kosti patřily a jestli nejde o nějaký nedávný zločin.

Podle serveru Dutch News, který o případu informoval, byla na místě nalezena i lidská lebka se stále držící čelistí. Zuby, které zůstaly v čelisti, neměly žádné plomby.

Holandský forenzní institut se pustil urychleně do práce, aby mohl být co nejdříve vyloučen možný zločin. V polovině týdne pak přišel s výsledkem.

Hudebník si vyrobil kytaru ze strýčkovy kostry

Koktejl

Fragmenty kostí a lebka patřily třem různým osobám. Jejich stáří institut odhadl na období mezi roky 1880 a 1900.

I když byl zločin, který by musela šetřit policie, vyloučen, institut nyní bude zjišťovat, jak se kosti do zahrady dostaly a komu kdysi patřily. To už však není prioritou, a výsledky proto nelze očekávat v brzké době.

Reklama

Výběr článků

Načítám