Hlavní obsah

Kotě se čtyřma ušima se stalo hvězdou sociálních sítí

Hvězdou Instagramu se stalo čtyřměsíční černé kotě se čtyřma ušima pojmenované po králi Midasovi. Zvíře trpí vzácnou genetickou vadou, na síti má 78 tisíc sledujících.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Seznamte se s Midasem, virálním koťátkem se čtyřma ušimaVideo: Reuters

 
Článek

Majitelka Canis Dosemeciová kotě našla jednoho dne na dvorku v Ankaře spolu s jeho čtyřmi sourozenci. V Turecku se venku potuluje koček hodně, a proto by takový nález nebyl nic neobvyklého. Její pozornost si ale hned získalo zvíře s vadou čelisti a s dvěma páry uší, které bylo jiné než ostatní. Domů si kotě vzala i ze strachu, že by kvůli své neobvyklé podobě nemuselo na ulici přežít.

Dosemeciová kotě pojmenovala po fryžském králi Midasovi, který vládl v 8. století před Kristem v Malé Asii. Král se podle řecké pověsti nedokázal spokojit se svým bohatstvím a chtěl, aby ho bohové naučili proměnit ve zlato všechno, čeho se dotkne. Když se pak jednou dotkl nešťastnou náhodou své dcery, stala se zní zlatá socha. Bohové pak Midase potrestali tím, že mu nechali narůst oslí uši.

Živé vysílání narušil zvídavý kocour. Přidal se do politické debaty

Koktejl

Majitelka odnesla kotě ke zvěrolékařce, která zjistila, že mutace neovlivnila zdraví ani sluch zvířete. Všechny čtyři ušní klapky jsou spojeny se zvukovodem, řekla veterinářka agentuře Reuters.

Kotě se rychle spřátelilo se dvěma zlatými retrívry Zeyno a Suzi, kteří už v bytě její majitelky bydleli. Majitelka začala před pěti týdny nahrávat koččiny fotky na instagram, kde si roztomilé zvíře rychle získalo desítky tisíc sledujících.

„Někomu připadá i děsivá, ale lidem se většinou líbí,“ říká Dosemeciová. Mladá žena nechce sledující jen potěšit, ale ráda by je také povzbudila, aby si domácí mazlíčky adoptovali, než aby je kupovali v obchodech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám