Hlavní obsah

Kočka pašovala drogy do vězení, sama skončila za mřížemi útulku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dozorci v panamské věznici přistihli dost netradiční pašeračku drog. Kočka, která měla na těle připevněny balíčky s tvrdými drogami, fungovala jako spojka mezi celami a okolním světem. Zvíře nakonec skončilo v útulku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kočičí pašeračku zadrželi minulý pátek v blízkosti věznice v Nueva Esperanza, která leží asi 80 kilometrů od panamské metropole Ciudad de Panamá. Dva malé balíčky s bílým práškem měla připevněné na těle kouskem látky. Kočka skončila v místním útulku a vedení věznice s asi 1700 trestanci nyní vyšetřuje, kdo zvíře takto využil.

Šéf panamské vězeňské služby Andrés Gutiérrez uvedl, že ostraha v panamských věznicích eviduje různé způsoby, jak se vězni snaží dostat za mříže drogy. Využívají například i holuby či drony. V případě kočky ji zřejmě nějakou dobu krmili, aby ji naučili chodit do prostor věznice.

Hasiči chystali složitou záchranu kočky z mostu. Ta raději odešla sama

Koktejl

Ve způsobu pašování drog jsou vynalézaví i členové narkokartelů v jiných zemích Latinské Ameriky. Kupříkladu kolumbijská policie loni odhalila ženy, které se nechaly najmout jako kurýrky a kokain pašovaly přes hranice v prsních implantátech voperovaných do prsou či lýtek.

Mexický kartel zas dříve pašoval balíčky kokainu v barelech s chilli omáčkou a v Los Angeles našli před několika lety celníci kokain i ve velikonočních vajíčkách - udivilo je, že vajíčka veze muž z Kolumbie dva dny před Vánoci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám