Hlavní obsah

Hasiči chystali složitou záchranu kočky z mostu. Ta raději odešla sama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náplní práce všech hasičů na celém světě je kromě zachraňování lidských životů a majetku rovněž i pomoc zvířatům v nesnázích. Zářným příkladem jsou kočky uvízlé na stromech, případně v jiných výškách. Ne vždy to ale čtyřnohá zvířata ocení, jak ukazuje případ kočky z amerického Fort Lauderdale pohodlně si hovící na osvětlení mostu.

Foto: Fort Lauderdale Fire Rescue

Kočka se raději "zachránila" sama.

Článek

Hasiči ve floridském Fort Lauderdale vyjížděli ve středu odpoledne ke kočce sedící na lampě na jednom z mostů zhruba 30 metrů nad kanálem.

„Nejspíš šla po ptákovi,“ uvedl šéf hasičů Garret Pingol pro místní stanici WSVN-TV. „Není tam žádný přístup ze zdola. Něco takového nesmíme uspěchat. Máme jenom jednu šanci, proto si naši lidé dávají načas, aby dali dohromady plán i záložní plán,“ vysvětlil Pingol složitou záchranou operaci.

V rámci plánu pak bylo kontaktováno floridské ministerstvo dopravy a na scénu povolán speciální autojeřáb, v kanálu pod lampou byl připraven člun. Záchrana mohla začít.

Hasiči, vybaveni záchranou síťkou, se pomalu a rozvážně přibližovali ke zvířeti, o kterém se domnívali, že je v nesnázích. Jenže kočka strpěla hasiče ve své blízkosti jen pár chvil.

Kočka způsobila chaos v oblacích. Proplížila se do letadla a napadla pilota

Cestování

Jakmile jí byli na dosah, zvedla se a svižně odběhla z lampy na most. Pohotový kameraman uvyklý na sledování dopravní situace včetně automobilových honiček však nespustil kočku ze záběru.

Kočka se před vším tím humbukem uchýlila do bezpečí pod zaparkovaný hasičských vůz. Později ji odchytily pracovnice jednoho z místních ochranářských sdružení a odvezly do bezpečí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám