Hlavní obsah

Kněz pokračoval ve mši i během tajfunu. Moc posluchačů neměl

Zatímco tajfun Rai pustošil minulý týden Filipíny, v jednom z kostelů probíhala mše, jako by se nechumelilo. Venku se ženili všichni čerti a kněz Jose Cecil Lobrigas neohroženě stál za pulpitem a pro hrstku věřících neochvějně pokračoval ve mši.

BEZ KOMENTÁŘE: Kněz dál sloužil mši, i když kostel bičoval supertajfunVideo: AP

 
Článek

Video pořízené ve čtvrtek 16. prosince zachycuje Lobrigase, jak stojí před prázdným kostelem. Záběry vzápětí odhalí hrstku lidí choulících se před silným větrem a deštěm na kraji kostela.

„Uprostřed tajfunu Odette (místní název tajfunu Rai, pozn. red.), jsme mši svatou nepřerušili, i když se jí účastnilo jen pár lidí. Církev je odhodlána se za vás vždy modlit,“ uvedl Lobrigas místním médiím.

Zda modlitby zabraly, není jasné. Nikdo z účastníků mše zraněn nebyl, tajfun si však vyžádal 375 obětí. V nejhůř zasažených místech dosahoval vítr rychlosti 195 kilometrů za hodinu.

Tajfun Rai: Krveprolití v pobřežních oblastech Filipín

Svět

Bouře strhávala střechy, vyvracela stromy a sloupy elektrického vedení, bořila dřevěné domy a zaplavovala vesnice. Jedním z ostrovů, které Rai zasáhl nejvíce, je Bohol, kde zemřelo nejméně 74 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám