Hlavní obsah

Kdo vyhraje ve fotbale? Chobotnice to ví

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oberhausen

Němci slaví postup přes tým z Velké Británie. Co na tom, že se osmifinálový zápas ještě nekonal - "psychochobotnice" jménem Paul totiž jasně rozhodla, že dál postoupí právě Německo. Na předpovědi Paula se už dlouho zvědavě ohlížejí tisíce sázkařů z celého světa. Jeho úspěšnost je totiž až zarážející.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zázračná chobotnice předpovídá výsledky fotbalových utkáníVideo: Reuters

 
Článek

Špatné novinky pro fanoušky Albionu - tým tří lvů podle známé chobotnice prohraje ostře sledovaný duel, který se chystá na neděli. Paul zatím správně předpověděl všechny zápasy Německa ve skupině, včetně překvapivé prohry se Srbskem.

Chobotnice z oberhausenského Sea Life Centre slaví zatím až zarážející úspěchy. Letos se zatím nemýlila ani jednou a v evropském šampionátu v roce 2008 měla úspěšnost svých tipů vyšší než 80 procent. Vítězství Německa předpověděla navzdory tomu, že se narodila v britském Weymouthu.

A jakým způsobem chobotnice výsledky předpovídá? Do akvária jsou umístěny dvě plastové krabice, přičemž v každé z nich je jídlo a navíc vlajka jednoho týmu. Krabice, kterou Paul otevře první, v sobě pak nese vlajku domnělého vítěze.

Reklama

Výběr článků

Načítám