Hlavní obsah

Kate Mossová: z módní ikony terčem kritiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britská supermodelka Kate Mossová, dlouho považovaná za módní ikonu, se nyní stává předmětem kritiky ze strany médií. A to nejen těch bulvárních, ale i seriózních.

Článek

Noviny se v poslední době často ptají, co to dvaatřicetiletá manekýna, proslulá nejen svojí éterickou postavou, ale i drogovými skandály, nosí na sobě. Z dámy, která udávala styl, se prý stal průměr.

Deník The Guardian například zveřejnil sérii fotografií, které dokládají, že Mossová měla v poslední době hned šest špatných dnů, co se oblékání týče. Módní kritička tohoto listu Paula Cocozzová například nevěřícně kroutila hlavou, když uviděla její snímek, na němž má na sobě sepranou džínovou bundu s příliš krátkými rukávy. Prý tak připomíná oblečení některých dříve narozených jedinců, ve kterém se s oblibou ukazují na společenských večírcích v britských mořských letoviscích.

Oblíbeným oděvem Mossové jsou letos v létě nebezpečně krátké šortky a nízké kozačky. Angela Buttlophová, módní odbornice bulvárního časopisu Grazia, smutně konstatuje, že si něco jiného jen tak neoblékne. Lidé jsou prý již tímto oblečením znudění. Vyčítá jí i to, že se nemůže rozloučit se stylem svého bývalého přítele Peta Dohertyho - úzkými džínami, bílým tričkem, černou bundou - i když se s tímto skandály opředeným rockerem oficiálně rozešla.

Pro Mossovou je toto popichování zcela novou zkušeností. Až doposud si mohla obléknout, co se jí zlíbilo, a všichni ji kopírovali. Takto se do módy dostaly například ploché balerínky. Mossová se ke kritice zatím nevyjádřila, neboť zásadně nedává novinářům rozhovory.

Reklama

Související témata:

Související články

Kate Moss nejlépe oblékanou ženou světa

Britská supermodelka Kate Mossová je podle magazínu Glamour nejlépe oblékanou ženou světa. Na špičku žebříčku světové elegance, který magazín každoročně...

Výběr článků

Načítám