Hlavní obsah

Kaskadér prosvištěl ve speciálním obleku úzkou mezerou ve skále

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letci ve speciálních oblecích s křídly, anglicky nazývanými jako wingsuit, často předvádějí ve vzduchu kousky, při nichž tuhne krev v žilách. Američan Robert „Scotty Bob“ Morgan posunul laťku o zase o něco výš, když se minulý týden pochlubil videem svého průletu úzkou skalní mezerou v Utahu.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž v létacím obleku proletěl obrovskou rychlostí úzkou mezerou ve skále

 
Článek

Morgan, který se narodil ve státě Washington, ale žije v Kalifornii, je zkušeným a všestranným parašutistou. Má za sebou spoustu klasických seskoků, věnuje se i BASE jumpingu a samozřejmě letům ve wingsuitu.

Svištět obrovskou rychlostí v těsné blízkosti skal je pro něj stejně přirozené, jako pro jiné ranní jízda autem do práce. Není proto překvapením, že se odvážil proletět úzkou průrvou ve skalnaté hoře v severním Utahu.

Kdo by si myslel, že se po průletu stočil na volné prostranství, mýlil by se. Američan ještě chvíli letěl nalepený na skálu a až poté se otočil doprava a otevřel padák. Předtím ještě po očku zkontroloval kolegu, který letěl s ním, a poté si vítězoslavně zakřičel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jeb Corliss proletěl ve wingsuitu úzkou skalní štěrbinouVideo: Reuters

Morgan tak napodobil svého krajana Jeba Corlisse, jenž v září proletěl v Číně mezi dvěma 300 metrů vysokými skalními velikány. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám