Hlavní obsah

Kamery zachytily porod kosatky

Novinky, zkr
San Antonio

V Mořském světě v americkém San Antoniu mají důvod k radosti. Ve středu tam jedna z jejich kosatek porodila mládě. Jedinečný okamžik zrození zaznamenaly kamery, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kosatka Takara přivedla na svět své páté mláděVideo: Reuters

 
Článek

Pětadvacetiletá matka Takara i její v pořadí už pátý potomek jsou podle veterinářů v dobré kondici. Přesto jsou pod odborným dohledem nepřetržitě 24 hodin denně. Zatím ale není známo, jaké má nově narozený kytovec pohlaví. To ošetřovatelé zjistí až v okamžiku, kdy se k němu budou moct přiblížit.

„V následujících minutách, hodinách a dnech se budeme snažit, aby bylo mládě silnější a zlepšovaly se jeho plavecké schopnosti. A také se pokusíme pomoct matce, aby věděla, jak se starat o potomka. I když Takara se projevila už v minulosti jako skvělá máma, se svými potomky má úžasné pouto,“ řekla ošetřovatelka Amy McCoyová.

Nově narozená kosatka je tou poslední, která v tomto parku kdy přišla na svět. Už vloni jeho provozovatelé - pod nátlakem kritiky - oznámili, že ruší chovný program a že show s kosatkami skončí v roce 2019. V době oznámení už ale byla Takara v očekávání. V současnosti mají v tomto Mořském světě celkem 25 kosatek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám