Hlavní obsah

Josef Klíma se uklidňuje hrou na klavír

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Málokdo dnes ví, že investigativní novinář a scénárista Josef Klíma býval rockerem, dokonce vydal i dvě cédéčka svých písní. Dnes scénáristu filmu Requiem pro panenku většina diváků Novy spojuje s pořadem Na vlastní oči, ale jinak zůstává v pozadí.

Článek

"Nejsem tolik na očích možná i proto, že zkrátka nejsem večírkový typ. Když už si někam vyjdu, tak nejraději do hospody, kde se mohu pořádně vyřvat z problému, který právě píši. Také nejsem vhodný typ pro titulní strany časopisů, protože nemám novou manželku ani milenku. Manželku mám pořád stejnou, když už výjimečně musím někam vyjít na společenskou akci, pak s sebou beru syna. A milenky, o těch se přece nemluví," smál se Josef Klíma, který je teď mimořádně pilný.

Inspirace je pořád dost

Pro Českou televizi píše třídílnou inscenaci a pro Televizi Nova dokonce třináctidílný seriál. "Ten bude na rozdíl od většiny naší seriálové produkce detektivní a každý díl bude mít uzavřenou zápletku. Samozřejmě, že mezi jednotlivými postavami se také budou vyvíjet jejich vztahy. Titul je zatím jen pracovní. Také v případě inscenace pro Českou televizi půjde o kriminální příběh. Inspirace je pořád dost, i když mě některé případy vysloveně rozčílí. Například v poslední době mě opravdu vzal případ z Plzně, kdy dva policisté před jedenácti lety měli zabít opilého muže, když ho kontrolovali. A i když soudce řekl, že ví, že to udělali právě oni dva, musel je osvobodit, protože nebylo jasné, který z nich se na činu podílel víc. Tak to mne vzalo. To jsou chvíle, kdy se tak rozčílím, že mě může uklidnit jenom jedno. Sednu si ke klavíru a hraju," svěřil se Klíma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám