Hlavní obsah

Jihokorejci chodí na vlastní pohřeb, aby dostali chuť žít

Právo, znk

Jihokorejské firmy organizují pohřby svých zaměstnanců, přestože ti jsou zatím zdraví jako řípy. Chtějí je tak odradit od pokušení spáchat sebevraždu. Jižní Korea má totiž nejvyšší procento sebevražd ze všech rozvinutých zemí – každý den se v průměru zabije 40 lidí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zaměstnavatelé proto vyrukovali s novou strategií, jak podřízené přinutit vážit si života, napsal deník The Daily Telegraph. Soulské Zdravotnické centrum Hyowon pro ně organizuje falešné pohřby, aby zaměstnanci objevili skutečný smysl života.

Účastníci nejprve napíšou dopisy na rozloučenou svým drahým a pak přihlížejí vlastnímu pohřbu, během něhož si lehnou do dřevěné rakve a v ruce třímají svou fotografii s černou páskou. Muž představující anděla smrti oděn celý do černého pak nad nimi zavře víko, aby mohli rozjímat nad životem a vážit si toho, co mají.

„Naše společnost vždy pobízela zaměstnance, aby změnili svůj starý způsob myšlení, ale doposud to nemělo velký efekt,“ vysvětlil Park Chun-woong, majitel firmy hledající lidem práci.

„Napadlo mě, že být zavřen v rakvi bude pro ně tak šokující, že to vymaže jejich mysl a budou moci začít znovu od nuly,“ připomněl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám