Hlavní obsah

Jelenec zachránil život zajíci, káni ušlapal

Novinky, Martin Vlk

Nepříliš obvyklou scénu ze zvířecí říše zachytila bezpečnostní kamera v americkém Wisconsinu. Jelenec běloocasý tam přispěchal na pomoc zajíci, kterého napadla káně rudoocasá. Zatímco zajíc utekl do bezpečí, dravého ptáka sudokopytník nemilosrdně ušlapal.

Foto: Profimedia.cz

Jelenec běloocasý, ilustrační foto.

Článek

Video poslal do světa devětadvacetiletý Kris Miller, který na místě ořezával stromy. Když na zemi narazil na mrtvou káni, rozhodl se zkontrolovat záběry zachycené bezpečnostní kamerou umístěnou opodál.

„Zajíc začal naříkat a jelenec si možná spletl jeho volání s voláním svého mláděte. Nebo je to zkrátka reálný příběh Bambiho a Dupíka,“ směje se Miller a odkazuje na postavy z animované klasiky od Walta Disneyho.

„Pamatuji si, jak jsem si říkal, že káně přece nepadají samy z nebe. Všiml jsem si, že se nacházím před jednou z našich bezpečnostních kamer, a doufal, že díky ní uvidím, co se skutečně stalo,“ vysvětluje Miller.

„Káně rudoocasá buď bojovala s udržením zajíce, nebo se snesla dolů, aby ho popadla,“ popisuje záběry, které mu poskytly odpověď.

Následně je na videu slyšet, jak zajíc naříká, čehož si všimne jelenec a přiběhne mu na pomoc. Zatímco zajíc běží do bezpečí, káně dostává rány jeho kopyty do té doby, než uhyne.

„Osobně jsem nikdy nic podobného neviděl,“ uzavírá Miller.

Reklama

Výběr článků

Načítám