Hlavní obsah

Japonská princezna Sajako se bude v listopadu vdávat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Japonská princezna Sajako, jediná dcera císaře Akihita, se bude v listopadu vdávat. Oznámil to dnes podle agentury AP japonský císařský palác. Šestatřicetiletá Sajako se již v březnu zasnoubila se svým vyvoleným, neurozeným čtyřicetiletým tokijským úředníkem Jošikim Kurodou, který nyní pracuje na radnici.

Článek

Sajako je zaměstnaná jako ornitoložka v institutu nedaleko Tokia, kde se zabývá studiem ledňáčků, ale také se podílí na výzkumu ptačí chřipky. Jejich svatba se uskuteční 15. listopadu v Tokiu a na šintoistickém obřadu nebude chybět ani císař s císařovnou. Podle japonské tradice Sajako, jako jiné ženy z císařské rodiny, sňatkem ztratí urozené postavení a odstěhuje se z paláce.

Japonsko, kde zvyky velí ženám vdát se před dosažením 30 let, dlouho čekalo, než si Sajako vybere partnera. Se svým nastávajícím se poznala již v dětství. Znovu se setkali na tenisové party organizované princezniným bratrem Fumihitem před dvěma lety. Svou známost až do zasnoubení tajili.

Princezna Sajako se vydá do svazku manželského jako poslední z potomků císaře Akihita. Před ní to už učinil nejstarší syn princ Naruhito (44), následník trůnu, který se oženil v roce 1993 a z manželství s princeznou Masako má dceru. O tři roky ho předešel jeho mladší bratr princ Fumihito (39), který má z manželství s princeznou Kiko již dcery dvě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám