Hlavní obsah

Jako detekční pes u výcviku selhal, na procházce s páníčkem pak našel granát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fenka anglického špringeršpaněla jménem Luna i přes selhání u výcviku, jenž by z ní udělal detekčního psa, prokázala během procházky se svým páníčkem Stevem Rosem brilantní schopnosti. Na pláži v anglickém nemetropolitním hrabství Norfolk totiž v neděli našla dělostřelecký granát z 2. světové války.

Foto: Profimedia.cz

Anglický špringeršpaněl, ilustrační foto.

Článek

Luna měla být detekčním psem, jenž by pro služby anglické policie hledal výbušniny. Během výcviku ale její cvičitelé nabyli dojmu, že pro tyto účely nemá dostatečný talent, a tak její policejní kariéra skončila dříve, než začala.

Fenku anglického špringeršpaněla následně adoptoval Steve Rose, který se brzy přesvědčil, že výbušninu přeci jen nalézt dokáže. Během nedělní procházky na pláži Winterton Luna totiž v písku vyčmuchala dělostřelecký granát.

„Držela ho v tlamě a házela si s ním jako s tenisovým míčkem. Nevěřil jsem vlastním očím,” svěřil se deníku Daily Mail šokovaný majitel fenky.

Drobný pes Patron vyhledal na Ukrajině už desítky výbušných zařízení

Koktejl

Okamžitě kontaktoval pohotovostní složky, které po příjezdu oblast uzavřely a následně granát zneškodnily. Dle tamních expertů na výbušniny se jednalo o střelivo z 2. světové války, které stále mohlo obsahovat výbušné látky.

Reklama

Výběr článků

Načítám