Hlavní obsah

Ind zabil holýma rukama rozzuřeného levharta, košili už asi nevypere

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na souboj s levhartem zřejmě do smrti nezapomene jistý Rajagopal Naik z Indie. Se šelmou se utkal holýma rukama, přesto se mu podařilo zvíře usmrtit a ochránit vlastní rodinu. Sám skončil v šoku, zraněný, ale živý.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž zabil holýma rukama leoparda, aby ochránil ženu a dceruVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Samice levharta překvapila rodinu, která se vracela ze sousední vesnice na kolech, na konci února nedaleko indického města Arsikere. „Zrovna jsme byli s manželkou a dcerou na cestě ze svatby, když nás začal pronásledovat levhart. Nejdříve začal dorážet na manželku, pak jsme všichni museli sesednout z kola,” popsal děsivou situaci Naik.

„Šel jsem vlastním tělem bránit manželku a upoutal pozornost šelmy. Žena s dcerou se vydaly směrem k vesnici pro pomoc. Já jsem bojoval. Neměl jsem žádnou zbraň, takže jsem se snažil bránit rukama a nohama. Zvíře útočilo hlavně na ruce, hlavu a krk, mně se ale povedlo ho setřást, kolenem přimáčknout k zemi a zabít,” přiblížil Naik souboj, ve kterém mu šlo o holý život.

Američan se podíval smrti do tváře, výraz měla vskutku děsivý

Koktejl

Když dorazila pomoc na místo, bylo už po všem. Zakrvácený a vyděšený Ind seděl vedle těla asi dvouleté samice, kterou se mu povedlo s největší pravděpodobností udusit. Naikovi byla poskytnuta pomoc a byl převezen do nemocnice. Jeho zranění však byla naštěstí především povrchová.

Jak se později ukázalo, levhart už dříve toho dne napadl ženu a jejího syna, kterému se povedlo zvíře zastrašit. Poté došlo ještě k útoku na veterináře, jenž byl přivolán, aby levharta odchytl. To se nicméně nepovedlo a rozzuřená šelma se vydala zkřížit cestu právě Naikově rodině, dodala agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám