Hlavní obsah

I papež chodí pozdě. Uvízl ve výtahu

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O sedm minut později dorazil v neděli papež František na tradiční setkání s veřejností na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu. Tradičně dochvilný Svatý otec však za zpoždění tak docela nemohl. Zasekl se totiž ve výtahu.

Foto: Yara Nardi, Reuters

Papež František

Článek

Ještě předtím, než začal svůj připravený proslov, omlouval se přítomným za neobvyklé zpoždění. „Žádám vás o prominutí,” pronesl k lidem ve Vatikánu. Do hry totiž vstoupila nečekaná událost, kdy se papež zasekl ve výtahové šachtě.

Uvíznutý byl dvaaosmdesátiletý papež necelou půlhodinu, na pomoc museli dorazit hasiči, kteří jej z porouchaného výtahu vyprostili. Později papež uvedl, že za problémem stál zřejmě výpadek elektrického proudu.

Kardinálem bude i rodák z Československa

První nedělní potlesk tak na Svatopetrském náměstí patřil hasičům, k čemuž hlava katolické církve dav vyzvala. V pozdější promluvě hovořil papež o globálním oteplování a rovněž oznámil, že na začátku října povýší na kardinály celkem 13 kleriků, mezi nimi i Kanaďana Michaela Czernyho, který se narodil v roce 1946 Československu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám