Hlavní obsah

Hroší mládě udělalo první krůčky v ostravském venkovním výběhu

Novinky, Tomáš Andres Skoupý
Ostrava

Bez ohledu na pandemickou situaci příroda nespí. V ostravské zoologické zahradě pečlivě sledují všechny přírůstky, nejvíc pozornost však budí tříměsíční mládě hrocha obojživelného. Pod dohledem ošetřovatelů a zejména pak své matky, začalo tento týden objevovat venkovní výběh.

BEZ KOMENTÁŘE: Mládě hrocha poznává venkovní výběhVideo: Enrico Gombala

 
Článek

Mládě hrocha obojživelného se narodilo 24. července a má se, k velké úlevě ošetřovatelů, čile k světu. První týdny, které jsou pro mláďata kritická a často nepřežijí ani ve volné přírodě, zvládlo mládě i matka na výbornou.

Tento týden začal malý hrošík objevovat venkovní výběh. V závislosti na počasí zde tráví část dopoledne. Samec zatím zůstává od mláděte oddělen. V pavilonu je naistalována bariéra a zvířata se ve venkovním výběhu střídají.

Foto: Monika Vlčková

Hroší mládě po boku své matky odvážně poznává nový svět.

Čerství hroší rodiče jsou spolu teprve krátce. Nyní sedmiletá samice byla do Ostravy přivezena z anglické Zoo Whipsnade v roce 2016, o rok starší samec pak přicestoval do zoo loni v říjnu z belgických Antverp.

Dvoutýdenní hroší mládě ve Dvoře Králové je těžké zahlédnout

Koktejl

Přesto je jejich soužití harmonické, což dokazuje i brzké narození jejich prvního potomka. V Ostravě jsou hroši chováni už od roku 1967 a celkem se zde narodilo 33 mláďat, včetně letošního radostného přírůstku. Odchovat se jich povedlo zatím 18.

Reklama

Výběr článků

Načítám