Hlavní obsah

Hrnky, trička i koláž s cizím miminem. Na těhotenství Kate už se vytřískávají peníze

Novinky, Jakub Kynčl
Londýn

Trvalo to jen několik desítek hodin od chvíle, kdy vévoda z Cambridge William a jeho manželka Kate oznámili, že čekají potomka, a už se výrobní pásy rozjely. A co na nich je? Upomínková trička, hrnky a další předměty, které oslavují potomka populárního páru, jenž by se měl narodit v roce 2013.

Foto: Emma Bridgewater

Keramická firma na nic nečekala a začala hrnek okamžitě vyrábět ve velkém.

Článek

Podnikavost některých lidí nezná mezí. Keramická firma z městečka Stoke-on-Trent už chrlí hrnky v národních barvách s nápisem "Královské dítě v roce 2013". A stejná firma následně plánuje vydání ještě druhého typu hrnků, na kterých bude jméno potomka Kate a Williama.

Mluvčí keramické společnosti uvedl, že se firma rozhodla k výrobě hrnků proto, že její zakladatelé Emma Bridgewater a Matthew Rice byli nadšenými příznivci královské rodiny.

Několik prodejců oblečení a tématických triček pak již nabízí předprodej triček se stejnou tématikou. Doručení většina z nich slibuje ještě před Vánoci, aby tak mohli zájemci stihnout obdarovat své bližní pod stromeček.

Sázky a nesmyslná koláž

Na přírůstku do královské rodiny se snaží vydělat i sázkové kanceláře William Hill a Ladbrokes, které vypsaly sázky na pohlaví a jméno dítěte. Pokud by snad Kate porodila dvojčata a vy jste na to měli vsazeno, vydělali byste dvacetinásobek vsazené sumy. Nejpravděpodobnějším jménem jsou podle sázkovek Elizabeth, Frances, Victoria či Diana pro dívku a Charles nebo John pro chlapce.

Absolutním vrcholem pak je koláž, se kterou přišla společnost Fizzfoto. Na ní je zobrazen William s Kate a do rukou je jim umístěno cizí dítě. A význam fotky? Prý jen snaha o to, aby si lidé mohli představit, jak budou William a Kate vypadat jako rodiče.

Foto: FizzFoto, Profimedia.cz

Nápad koláže s cizím dítětem přijde mnoha Britům nevhodný.

Těhotenství vévodkyně z Cambridge Kate bylo oznámeno v pondělí večer poté, co byla hospitalizována s akutní ranní nevolností. Očekává se, že je Kate těhotná méně než 12 týdnů, dítě by tak mohlo přijít na svět někdy v květnu či červnu.

Reklama

Související články

Princ William a Kate očekávají potomka

Britská monarchie se může těšit na narození dalšího případného následníka trůnu. Princ William a jeho manželka vévodkyně Kate v pondělí oznámili, že očekávají...

Výběr článků

Načítám