Hlavní obsah

Hledají se dívky, které v budoucnu ochrání Británii před kybernetickými hrozbami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové talenty, které by v budoucnu chránily zemi před kybernetickými hrozbami, hledá britská zpravodajská služba GCHQ i mezi děvčaty ve věku 12 a 13 let. Vyzvala školy, aby sestavily dívčí týmy pro soutěž v luštění kódů, rébusů a křížovek, s nimiž by měli potíže i mnozí rodiče, píše britský deník The Times.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Na každých devět mužů pracujících globálně v oblasti kybernetické bezpečnosti připadá jen jedna žena,” uvedlo Národní středisko kybernetické bezpečnosti, které je součástí GCHQ. To podle něj znamená, že obor přichází o mnoho potenciálních kandidátů a talentovaných lidí.

Ženy tvoří zhruba třetinu zaměstnanců GCHQ. Nyní chce tajná služba oslovit nejméně 1600 státních i soukromých škol. Soutěží se mají účastnit čtyřčlenné dívčí týmy pod vedením učitele.

„Dívky si osvojí nové dovednosti, nahlédnou do světa národní bezpečnosti a ty technicky zdatné začnou třeba uvažovat o kariéře v kybernetické bezpečnosti,” řekl náměstek ředitele Národního střediska kybernetické bezpečnosti Chris Ensor.

Reklama

Výběr článků

Načítám