Hlavní obsah

Fena německého ovčáka pobíhala u silnice, dovedla policii k nehodě a zraněným

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrdinský kousek předvedla fena německého ovčáka Tinsley, která dovedla policii na hranicích mezi americkými státy New Hampshire a Vermont k dopravní nehodě. Tam byli objeveni dva těžce zranění muži, z nichž jeden byl majitel Tinsley.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K dopravní nehodě došlo 3. ledna okolo dvaadvacáté hodiny. Malá dodávka prorazila svodidla a dva lidé skončili s těžkými zraněními mimo vozidlo. Nezraněná fenka se vydala pro pomoc a dostala se až na most, který spojuje dva americké státy. Tam si jí všiml jeden z dalších řidičů, jenž zavolal na policii.

Strážníci přijeli psa bez dozoru odchytit, ale jakmile dorazili k mostu, Tinsley se dala na útěk do Vermontu směrem k místu nehody. Policisté si vzápětí všimli proražených svodidel u křižovatky a značně poškozeného automobilu.

Husky 13 hodin zahříval vlastním tělem zraněného horolezce

Koktejl

„Při dalším průzkumu policisté zjistili, že dvě osoby náraz vymrštil ven z auta a podchlazené s vážným zraněním čekaly na pomoc. Při dalším vyšetřování bylo zjištěno, že německý ovčák patří jednomu ze zraněných,” uvedla státní policie z New Hampshiru na facebookovém profilu.

Chlupatý strážný anděl

Na místo byli přivoláni hasiči a záchranáři, kteří zraněnou dvojici převezli do nemocnice. Oba jsou už mimo ohrožení života. „Je to můj strážný anděl. Je až neuvěřitelné, že je natolik inteligentní, že dokázala doběhnout pro pomoc,” uvedl později pro místní média její majitel Cam Laundry.

Tinsley podle něj po příjezdu záchranářů trpělivě vyčkávala a sledovala, jestli se jejímu páníčkovi dostává potřebné lékařské péče. Za odměnu se Tinsley později dočkala velkého zvěřinového hamburgeru a mimořádné dávky podrbání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám