Hlavní obsah

Dvě hlavy, tři ruce. V Indii se narodila vzácná siamská dvojčata s jedním tělem

Novinky, tcs

Siamská dvojčata se narodí v jednom z 50 až 100 tisíc případů. Většinou jsou spojená hrudí nebo břichem. Pouze v jedenácti procentech případů sdílejí siamská dvojčata takřka celé tělo. Dvojčata, která se v sobotu narodila v Indii, vypadají jako jedno dítě se dvěma hlavami a třema rukama. Šance na přežití mají minimální.

Foto: Profimedia.cz

Personál nemocnice se siamskými dvojčaty, které sdílí jedno tělo.

Článek

Lékařsky se takto spojená dvojčata nazývají parapagus dicephalus tribrachius (papagus označuje děti spojené stranami, dicephlaus dvě hlavy a tribrachius tři společné ruce). Pravděpodobnost výskytu je podle odborníků menší než jedna k milionu.

Dvojčata přišla na svět v sobotu ráno za pomoci císařského řezu. „Nejprve jsem si myslela, že mám dvojčata, ale když sestřička rozvinula plenu, uviděla jsem dítě se dvěma hlavami,“ uvedla zdrcená matka Babita Ahirwarová. „Jediné, co jsme chtěli, bylo zdravé normální dítě, ale všemohoucí nás chtěl takto potrestat. Netuším proč,“ dodala.

Její manžel Jaswant Singh Ahirwar doplnil, že manželka při prvním pohledu na děti omdlela. „Po ultrazvuku nám řekli, že budeme mít dvojčata, těšili jsme se na ně,“ uvedl Jaswant.

Foto: Profimedia.cz

Dvojčata bohužel příliš velkou šanci na přežití nemají.

Lékaři budou muset přesnou diagnózu ještě potvrdit dalšími zdravotními testy. Oddělení obou dětí je ale už předem téměř vyloučené, protože obě sdílí všechny orgány včetně srdce. Šance na přežití je minimální, doktoři se však naděje nevzdávají.

„Staráme se o ně a čekáme na expertizu specialistů v Bhópálu a Dillí, kde předtím dělali podobné operace dětí.

Dvě dívky, jedno tělo. Siamská dvojčata překonala očekávání, otce však postavila před nemožnou volbu

Koktejl

Rodiče o dvojčatech s jedním tělem a dvěma hlavami stále hovoří jako o jednom dítěti. A jsou připraveni se o ně postarat.

„Lidé říkají spoustu věcí, ale je to moje dítě a vezmu ho domů. Dokud bude žít, budu je milovat a starat se o ně,“ uvedl otec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám