Hlavní obsah

Důvodu překročení rychlosti nechtěl policista uvěřit, pak zbledl

Novinky, pal

Když policisté 15. června na okresní silnici západně od města Calliope v australském státě Queensland kvůli překročení rychlostního limitu zastavili řidiče, který jel rychlostí 70 mil v hodině (tedy necelých 115 km/h), netušili, s čím se budou muset vypořádat.

Řidič bojoval s nejnebezpečnějším australským hadem během cesty po silniciVideo: FB Queensland Police Service

 
Článek

Řidič, který se představil pouze jako Jimmy, totiž policistům řekl, že potřebuje do nemocnice, že byl zřejmě pokousán jedovatým hadem, zřejmě pakobrou, a že had leží na korbě pickupu.

„Policista si myslel, že se jedná jen o výmluvu, kterou se snaží řidič omluvit překročení rychlosti,“ stojí v policejním prohlášení. Když se však policista podíval tam, kam mu řidič ukazoval, zbledl. V nákladním prostoru leželo mrtvé tělo pakobry, jednoho z nejjedovatějších hadů na světě.

Žralok zabil potápěče u Austrálie

Zahraniční

„Záhy policistovi došlo, že se tentokrát nejedná o pohádku, pomocí které se řidič snaží vyhnout pokutě, a urychleně zavolal záchranku,“ uvedla policie.

K uštknutí nedošlo, utrpěl jen šok

Později Jimmy policistům vypověděl celý příběh. Hada objevil, když se začal plazit kolem ruční brzdy. Následně se pakobra omotala kolem Jimmyho nohou. „Začal útočit na sedačku, přímo mezi mýma nohama,“ popisoval svůj zážitek s hadem. Jimmymu se hada podařilo zneškodnit pomocí bezpečnostního pásu a nože.

Záchranáři po příjezdu Jimmyho zkontrolovali a zjistili, že ke kousnutí hadem nedošlo, ale že utrpěl ze setkání s pakobrou psychický šok. „Bylo to děsivé. Nikdy jsem tak rád neviděl policejní majáky,“ prohlásil Jimmy.

Opilý řidič v ladě se pokusil policisty při kontrole zastrašit hadem

Koktejl

Pakobra východní je velmi nebezpečný had. Když hrozí, stočí se do tvaru písmene „S“, zvedá se ze země a hlasitě syčí. Udeří rychle s otevřenou tlamou, jelikož má relativně krátké jedové zuby (3 mm).

Spolu s taipanem velkým jde o jediné dva australské hady, kteří mohou zaútočit při pouhém vyrušení. Velice obtížně se s ní manipuluje. V důsledku svého značného rozšíření a relativní agresivitě způsobuje nejvíc uštknutí lidí a rovněž úmrtí ze všech australských hadů.

Reklama

Výběr článků

Načítám