Hlavní obsah

Opilý řidič v ladě se pokusil policisty při kontrole zastrašit hadem

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemnou zkušenost za sebou mají policisté v ruském Jekatěrinburgu. Když zastavili opilého řidiče ve vozidle Lada, vytasil proti nim muž hada, o kterém tvrdil, že je jedovatý. To se nakonec nepotvrdilo a řidič skončil na policejní služebně.

Foto: Profimedia.cz

Ukázalo se, že had jedovatý není. Skončil v péči zoologů.

Článek

Policisté zastavili zjevně opilého řidiče při silniční kontrole a vyzvali jej, aby vystoupil z vozidla. „Řidič místo toho, aby dobrovolně vystoupil z vozidla, policistům začal vyhrožovat hadem, kterého měl v autě s sebou,” uvedl nejmenovaný svědek události pro ruský server Ura.

Jak bylo oznámeno deníku Rossijskaja gazeta oddělením informační služby ministerstva vnitra, policisté zastavili podezřelé vozidlo minulý týden v noci.

Foto: Profimedia.cz

Řidič se bránil proti policistům hadem.

„Za volantem seděl muž narozený v roce 1963, který vykazoval jisté známky opilosti a v minulosti byl již za stejný prohřešek pokutován. Orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v těle odmítl,” uvedla Irina Kargapolovová, mluvčí ministerstva.

Vypravil se na kance, překvapila ho krajta

Koktejl

Plaz, kterým muž policii vyhrožoval, skončil v péči zoologů, kteří později určili, že se jedná o poměrně mírumilovného hada Epicrates cenchria maurus z čeledi hroznýšovitých.

Zatímco had putoval do útulku, řidič zase na policejní stanici, kde bude čelit obviněním z řízení pod vlivem návykové látky a pravděpodobně i z útoku na policisty. Zda choval hada legálně, není zatím podle dostupných informací jasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám