Hlavní obsah

Dostala zákaz kontaktovat svého ex, tak psala jeho psovi

Když soud zakázal sedmatřicetileté Paule Highamové kontakt s jejím bývalým přítelem po dobu jednoho roku, frustrovanou Britku to neodradilo. Jelikož měl její přítel založen i účet pro svého psa, začala Highamová své výhrůžky a falešná obvinění psát tam. Teď od soudu odešla s podmínkou a povinnými pracemi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Highamová z britského Aigburthu žila s Markem Daviesem čtyři roky. O tom, že vztah neskončil zrovna jednoduše, svědčí rozhodnutí soudu ze srpna 2021. Tehdy liverpoolský soud zakázal Highamové kontaktovat jejího bývalého přítele po dobu jednoho roku z důvodu neustálého obtěžování.

Ženu to neodradilo. Necelý týden po soudním rozhodnutí poslala Highamová z dvou různých emailových účtu celkem 13 zpráv. O tři dny později začala psát na facebookový účet Daviesova psa.

„Co se stalo tvé mámě? Vypadá špatně – a brzo bude vypadat hůř,“ napsala Highamová. Není jisté, jestli poznámku adresovala Daviesovi nebo psovi. V anglosasky mluvících zemích se páníčci a paničky označují termínem táta a máma a je možné, že se takto snažila svého bývalého přítele citově vydírat.

Šílená bývalka? Australanku odsoudili za 4720 telefonátů expříteli

Koktejl

Následně ale Highamová adresovala zprávy přímo svému ex. „Užij si víkend. Dala jsem tvé jméno a adresu na internet, znásilňovači,“ zní jedna ze zpráv. Pak už následovalo nejméně osm hovorů přímo bývalému příteli. Highamová ho neustále obviňovala ze znásilnění a pak následovaly výhrůžky zabitím.

K Highamové, která už má za sebou 17 předchozích odsouzení za 56 různých přestupků a ve vězení už strávila devět měsíců, byl tentokrát soud shovívavý. Žena dostala roční podmínečný trest, 100 hodin povinných prací a nejméně 20 dní protialkoholní rehabilitace. Zákaz kontaktů s jejím bývalým přítelem dál trvá.

Reklama

Výběr článků

Načítám