Hlavní obsah

Do Bílého domu přibylo štěně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Bílý dům má od čtvrtka nového obyvatele. Je jím štěně skotského teriéra jménem Miss Beazley. Prezident George Bush daroval psa začátkem listopadu své ženě Lauře k 58. narozeninám.

Foto: Lena Ondráčková

Divadlo ZASETO představení KAJÍNEK

Článek

Štěně, které bylo až ve čtvrtek představeno novinářům na trávníku před Bílým domem, se připojilo k dalším dvěma domácím mazlíčkům rodiny Bushových, která vlastní dalšího skotského teriéra Barneyho a ještě černou kočku jménem India.

Desetitýdenní fenka však zatím není zvyklá na fotoreportéry a před pózováním dala přednost úkrytu za křovím. "Chová se jako Barney," komentoval její chování prezident. Barney často ignoruje povely svého pána a někdy je třeba ho dohonit a přinést. Anglický špringršpaněl Spot, který loni v únoru pošel, byl prý poslušnější.

Miss Beazley a Barneyho ale spojuje nejen jistá dávka rozpustilosti, ale také určitý příbuzenský vztah. Barneyho nevlastní bratr je otcem Miss Bazley.

Jméno štěněti zřejmě vybrala Laura Bushová a dcery Barbara a Jenna. Inspirovaly se přitom jménem dinosaura z populární knížky pro děti. Fenka byla odchována v New Jersey.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám