Hlavní obsah

Dítě se zaseklo v dřevěném soudku. Koukala z něj jenom hlava, zasáhnout museli hasiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první květnový den zřejmě jen tak nezapomenou ani manželé Strubingovi z Portlandu, ani jedna z místních hasičských stanic. Dorian, dvouletý syn Strubingových, se totiž během návštěvy prarodičů zasekl ve staré dřevěné nádobě. Záchranná akce, která si vyžádala i rentgen, dopadla však na výbornou.

Foto: FB Portland TN Fire Department

Hasiči se podepisují na dřevěnou nádobu, ve které ještě před chvílí vězel dvouletý Dorian.

Článek

Neposedný Dorian byl minulou sobotu na návštěvě svých prarodičů a v nestřežené chvíli si vlezl do dřevěné nádoby, kde se zasekl. Přes veškeré snahy rodičů i prarodičů se chlapce nepodařilo vytáhnout, a tak ke slovu museli přijít odborníci, informoval americký server Today.

Hasiči dorazili na místo, záhy se však ukázalo, že budou muset do nemocnice. Bylo zapotřebí rentgenového vyšetření, aby se zjistilo, kde přesně má chlapec nohy, aby ho při rozřezávání nádoby nezranili.

Původně chtěli hasiči použít hydraulické nůžky, nakonec se však ukázalo, že to nebude nutné, a odřízl se jen spodek nádoby. Zatímco otec držel nádobu, jeden z hasičů ho vytáhl ven. Celá operace trvala několik hodin.

Hasiči chystali složitou záchranu kočky z mostu. Ta raději odešla sama

Koktejl

Šťastná rodina pak požádala všechny aktéry této neobvyklé záchrany, aby se na dřevěnou nádobu podepsali. Starožitný soudek (v originále antique wooden barrel) příliš sud nepřipomíná, jelikož se však nikdo z aktérů nezmínil, k čemu se používal, je těžké pro jeho označení najít vhodný český ekvivalent.

Spokojeným rodičům však osud dřevěné nádoby i její pojmenování může být jedno. Dorian vyvázl bez zranění a od hasičů dostal za odměnu lízátko.

Anketa

Jaký je nejvhodnější český ekvivalnet pro nádobu, ve které uvízl malý Dorian?
Soudek
57,6 %
Vědro
2,3 %
Džber
2,3 %
Bečka
16,9 %
Kádě
2,2 %
Dřevěná amfora
9,7 %
Věrtel
2,7 %
Zelák
3,6 %
Barel
2,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2443 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám