Hlavní obsah

Devítiletý chlapec přepral aligátora

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devítiletý James Barney z Floridy se chtěl vykoupat v nepřístupné části jednoho jezera u Orlanda. Klukovina, jakých je dětství plné, se ale změnila v boj o život, když se do něj pustil aligátor. Chlapec ho dokázal zahnat.

Foto: Profimedia.cz

James Barney v nemocnici zapózoval fotografům

Článek

James byl na vyjížďce na kole a rozhodl se, že se zchladí v jezeře. Netušil, jaké nebezpečí na něj číhá.

„Slyšeli jsme ho, jak křičí. Nevěděli jsme, co se děje, tak jsme se šli podívat. Plazil se po břehu s kousanci a škrábanci na zádech, křičel a plakal. Zhruba metr od něj byl velký aligátor,“ citovala stanice WFTV svědka incidentu.

Chlapce letecky transportovali do nemocnice v Orlandu. Aligátor ho kousl třikrát, zasáhl převážně hýždě. Na nohou, zádech a břichu měl škrábance od drápů. Nejednalo se ale o vážná zranění.

„Napřed jsem si myslel, že si se mnou někdo zahrává. Netušil jsem, co se děje. Sáhl jsem dolů, abych to chytil, a cítil jsem jeho čelist, jeho zuby. Nevěděl jsem, co mám dělat, tak jsem ho párkrát praštil,“ popisoval James z nemocničního lůžka střet s aligátorem. Ze zranění se zotavuje dobře.

Aligátora hledají

Plaz byl podle odhadů svědků dlouhý asi dva a půl metru a mohl vážit kolem 200 kilogramů.

„Žiju tři kilometry od toho jezera. Aligátory mám doma na dvorku každý den. Většinou utečou. Tenhle se ale přibližoval,“ řekla svědkyně události Alicia Walkerová.

Jezero bylo dočasně uzavřeno. Po aligátorovi pátrají lovci, odchytit se jim ho ale zatím nepodařilo.

Reklama

Související témata:

Související články

Policistka přemohla holýma rukama aligátora

Americká policistka Jessica McGregorová je žena činu. Místo čekání na odchytovou službu sama zkrotila dvoumetrového aligátora, který ve čtvrtek prolezl dírou...

Výběr článků

Načítám