Hlavní obsah

Dělníci thajské drůbežárny stahovali kuřecí pařáty pomocí zubů. Lidé to prý měli rádi

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovníci thajských úřadu byli šokováni, když minulé úterý navštívili drůbežárnu v Nong Khai na severovýchodě Thajska. Místo kleštiček a nožů používali zaměstnanci továrny ke stažení kůže z pařátů svá ústa. Podle majitelů je to tak rychlejší a kůže, která se vaří a přidává do nudlí nebo smaží, není tolik poškozená.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zaměstnanci v Thajsku vykošťují vlastním chrupem kuřata, která jdou pak do prodeje Video: AP

 
Článek

Thajští hygienici, kteří tyto praktiky v drůbežárně natočili, okamžitě nařídili s tímto postupem přestat a opět používat kleště a nože. Guvernér provincie Ronnachai Jiwiset slíbil, že prověří další podniky v regionu, kde by se maso mohlo zpracovávat podobným způsobem.

Guvernér nicméně uznal, že jinak byly podmínky v podniku dobré. „Prohlédli jsme to tu a vše bylo čisté a dobře organizované. Museli jsme nicméně zakázat používání úst při zpracovávání jídla,“ uvedl Jiwiset.

„Je mnoho nemocí, které jsou přenášeny slinami včetně chřipky, oparu či žloutenky typu A a B,“ dodal Watcharapong Homwutthiwong z místního úřadu pro zdravotnictví.

S kleštičkami se to teprve budou muset naučit

Majitelka drůbežárny Nongluck Payakphromová vysvětlila, že hlavním důvodem, proč její zaměstnanci používali ústa a nikoliv kleště, je efektivita. „Když jsem s podnikáním začínala, kleštičky jsme používali. Ale zabralo to pět minut stáhnout jeden pařát a výsledek se navíc zákazníkům nelíbil,“ uvedla majitelka.

Nová pouliční specialita. Britští dělníci si pekli kuřata v horkém asfaltu

Koktejl

Nechala proto své zaměstnance pařáty stahovat ústy a výsledkem byl nárůst prodejů. Drůbežárna prý nyní prodává kolem 400 až 500 kilogramů kuřecí kůže denně. „Nicméně chápeme, že náš přístup vyvolal nevoli a rádi ho změníme,“ uvedla majitelka.

Drůbežárna nyní bude podle jejích slov zavřená do té doby, dokud se zaměstnanci nenaučí používat kleštičky a nože stejně rychle a efektivně jako svá ústa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám