Hlavní obsah

Číňanka dala dceři přístup k účtu, aby si mohla kupovat svačiny. Dítě utratilo statisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dávat přístup k bankovnímu účtu dětem se většinou nevyplácí. Přesvědčila se o tom žena z čínské provincie Chu-pej, známá pouze pod příjmením Lungová. Citlivé údaje svěřila své jedenáctileté dceři k tomu, aby si mohla kupovat svačiny. Holčička však namísto toho štědře podporovala videoblogery. Své matce tak napáchala škody ve výši 110 tisíc čínských jüanů (zhruba 360 tisíc korun), píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Údaje k bankovnímu účtu dala Lungová své dceři společně se svým starým mobilním telefonem, pomocí něhož si dívka mohla jednoduše kupovat svačiny a jiné drobnosti.

Jedenáctiletá holčička však přístup k rodinným úsporám využila ke zcela jiným záležitostem. Když zjistila, že může finančně podporovat účastníky živých vystoupení, která pravidelně sledovala na internetu, neváhala a na účet jim s radostí posílala štědré částky.

O tom se její matka dozvěděla až po šesti měsících, kdy byly rodinné úspory chudší o 110 tisíc jüanů (asi 360 tisíc korun). Lungová o nešťastné události informovala policii a nyní usiluje o navrácení peněz. Šance, že se jí to podaří, podle odborníků existuje. Musí prý ale dokázat, že peníze skutečně utratila její dcera.

Reklama

Výběr článků

Načítám