Hlavní obsah

Český pokerový profesionál zničil světovou pokerovou legendu a vyhrál milióny

Novinky, Jakub Kynčl
Vídeň

První český PokerStars Pro Martin Hrubý předvedl obdivuhodný výkon a ovládl významný pokerový turnaj ve Vídni. Na turnaji European Poker Tour se mu podařilo vyšvihnout do vedení již v prvních fázích turnaje a přes několik zakolísání v dalším průběhu v záběru zabral, vyřadil pokerovou legendu Kanaďana Daniela Negreanu a nakonec si došel pro solidní druhou příčku.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Český profík Martin Hrubý vyhrál 11,5 miliónu korun a získal cenný skalp špičkového hráče.

Článek

V pokerovém světě je Daniel Negreanu něco, jako ve fotbale Kaká. Skvěle čte hru a po technické stránce chyby takřka nedělá. Má i něco navíc, smysl pro humor. Ten ovšem vymizel po setkání s českým pokerovým profíkem Martinem Hrubým u finálového stolu na EPT ve Vídni. Ačkoliv to na začátku finálového dnu už vypadalo, že jsou Hrubého šance na bodu mrazu, solidní hrou se vypracoval nahoru a začal být vážnou konkurencí i pro kanadské pokerové eso Daniela Negreanu.

V klíčové ruce Hrubý zariskoval a odhodlal se dorovnat vysokou sázku italského hráče u stolu s tím, že čekal na to, zda mu dojde karta do postupky. Do hry se namočil i Daniel Negreanu a vzhledem k tomu, že Hrubý se postupky opravdu dočkal a Danielovi došly velmi slušné dva páry a chytil se do pasti. Český PokerStars Pro porazil jeho i italského hráče najednou. Hrubý pak dorazil Negreana jen o několik chvil později, když ho připravil i o zbytek žetonů. Nakonec skončil druhý a odnesl si 470 tisíc euro, tedy asi 11,5 miliónu korun.

Kanaďan našeho hráče urážel

Jinak vždy pohodový kanadský hráč však prohru neunesl s nadhledem a do českého hráče se pustil. "Proč jsi nad tím vůbec přemýšlel? Vždyť jsi věděl, že máš nejlepší karty, ne?! To je opravdu divné. Podal bych ti ruku, ale je to asi ta nejšpinavější věc, kterou jsem kdy v životě viděl," zaútočil drobný Kanaďan na českého hráče, který se jeho urážkou však nenechal vyvést z míry.

Foto: Novinky

Pavel Novotný na Paradise poker show

"Jsem jen rád, že se Negreanu ukázal v pravém světle, protože se stále snaží profilovat jako klidný hráč, který je stále v pohodě, ale jasně ukázal, že ani on někdy neumí unést prohru. Myslím, že neunesl to, že docela jasně vedl a pak se propadl a skončil až čtvrtý. Martin se za svou hru vůbec nemusí stydět, je to opravdu skvělý úspěch. Porazil jednoho z nejlepších turnajových hráčů historie," uvedl pro Novinky Pavel Novotný, který se v posledním roce začlenil mezi pravidelné hráče nejdůležitějších českých pokerových turnajů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám