Hlavní obsah

Britský vynálezce se zapsal do Guinnessovky. Má nejrychlejší jetpack na světě

Novinky, tcs, sl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmatřicetiletý Brit Richard Browning se ve čtvrtek zapsal do Guinnessovy knihy rekordů. Se svým raketovým oblekem dokázal vyvinout rychlost 51,53 kilometru v hodině. Zakladatel společnosti Gravity Industries tento úspěšný pokus provedl nad vodní hladinou v anglickém Readingu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Britský vynálezce má nejrychlejší jetpack na světě.Video: Reuters

 
Článek

Oblek s názvem Daedalus, který Browning sám vynalezl, vznikal podle listu Huffington Post od počátku loňského roku. Jedná se o exoskeleton obsahující čtyři tryskové motory na pažích a dva v pase.

Zakladatel a hlavní zkušební pilot společnosti Gravity Industries se svým oblekem dosáhl rychlosti 51,53 kilometru za hodinu, což ho zařadilo do Guinnessovy knihy rekordů. Jedná se totiž o nejvyšší rychlost vykonanou v obleku ovládaném výhradně letcovým tělem.

„Je to velká inovace v oblasti létání. Stojíme na samém počátku toho, co budou jednoho dne dělat lidské pohonné systémy. Jde o stejný bod, v jakém se v první polovině 80. let nacházel mobilní telefon nebo počátkem devadesátých let internet,“ má jasno Browning.

Reklama

Výběr článků

Načítám