Hlavní obsah

Během plavání napadl pořízka krokodýl, zvíře přepral holýma rukama

Velké štěstí měl 44letý Australan, který musel čelit v australském Queenslandu útoku krokodýla. Zvíře mu zaútočilo rovnou na hlavu, muž ale nakonec vyvázl pouze s lehčím zraněním.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K útoku došlo na předměstí pobřežního města Cairns. Podle záchranářů zvíře útočilo na hlavu muže, jenž si šel do vody zaplavat a krokodýlovi nechtěně zkřížil cestu, informoval The Guardian.

„Krokodýl poranil muže na hlavě, tvářích a rukou. Když čelisti scvakly u hlavy, pomohl si dobře stavěný muž vlastníma rukama a krokodýla ze sebe dostal,” uvedl záchranář Paul Sweeney.

Po útoku plaval muž pomalu zpátky ke břehu, kde vyhledal lékařskou pomoc. „Krvácení nebylo nikterak masivní, ale zraněný muž měl obrovské štěstí. Stačilo, kdyby mu zvíře prokouslo krk a situace by byla o hodně horší,” uvedl Sweeney.

Chtěl utéct před policií, skončil nahý nad řekou plnou krokodýlů

Koktejl

„Naštěstí lebka je poměrně tvrdá, takže utrpěl víceméně jen povrchová zranění. Po krátkém ošetření trval muž, kterého bych označil za pořízka, na tom, že se do vody brzy vrátí a znovu si půjde zaplavat. Co vám budu povídat, má asi víc odvahy než já,” doplnil Sweeney.

Destinace Lake Placid u řeky Barron River, kde k útoku došlo, je oblíbeným místem tamních obyvatel. Okolní parky slouží jako místa ke společným grilováním, oslavám, ve vodě jsou často k vidění plavci. V oblasti však žijí také krokodýli, na což upozorňují úřady řadou cedulí, koupání ale zakázáno na většině míst není.

Čtvrteční útok byl první od loňského září, kdy krokodýl napadl muže, jenž v oblasti šnorchloval. Také tehdy dotyčný nepříjemné setkání přežil, i když si odnesl těžší zranění a musel být letecky transportován do nemocnice ve zhruba 150tisícovém Cairns.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám