Hlavní obsah

Basejumpeři přistáli uprostřed moskevské dopravní zácpy. U policie pochopení nenašli

Skupina basejumperů přistála uprostřed jedné z nejrušnějších ulic Moskvy, hlavního města Ruska. Jejich kousek nafilmoval jeden z řidičů. Incidentem se zabývá tamější policie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Basejumpeři přistáli uprostřed moskevské dopravní zácpyVideo: Reuters

 
Článek

Basejumping je extrémní adrenalinový sport, jehož náplní je skákání z pevných objektů (B.A.S.E je zkratka z anglických slov building (B) – budova, antenna (A) – anténa, span (S) – most a earth (E) – země, skála). A právě ze střechy jednoho z moskevských věžáků se skupina odvážlivců rozhodla ve čtvrtek 23. září skočit.

Ruský base jumper si troufl na někdejší nejvyšší budovu Evropy

Koktejl

Počasí pro svůj kousek neměli basejumpeři zrovna ideální, hustě pršelo a viditelnost byla značně omezená. To je však neodradilo. Jako místo přistání po tom, co se jim rozevřely padáky, si vybrali rušnou moskevskou ulici, kde se zrovna pomalu posouvala kolona vozidel.

Zatímco řidiči se přistávajícím parašutistům dokázali vyhnout a nikdo nebyl zraněn, moskevská policie pochopení pro kousek adrenalinových sportovců nenašla. V současné době probíhá vyšetřování, které má za cíl muže identifikovat a sdělit jim patřičná obvinění.

Reklama

Výběr článků

Načítám