Hlavní obsah

Baldachýn, Bob a Špidla

Novinky, Tomáš Baldýnský [www.baldachyn.cz]

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dnešním Baldachýnu najdete vítěze soutěže "Bob a Bobek" na cestách, též se chlapsky pobavíte, ale hlavně zjistíte, že se právě dneska možná změnil svět. Tož chutě na to!

Článek

Pokaždé, když ve čtvrtek otevírám podivuhodný svět Baldachýna, přeji si, abych dokázal být někdy tak vtipný jako vy, moji čtenáři. Ovšem tentokrát to skutečně překročilo všechny meze a já házím ručník do ringu. Diskuze, již jste vedli nad posledním Baldachýnem, je tak dokonalá, že mě donutila k vážnému zamyšlení. Nic takhle srandovního zkrátka vymyslet nedokážu. Co ty na to, Michaele?

A dobře děláš. Mně ale nezbývá, než to zabalit.

Hezký den!

Tomáš Baldýnský [www.baldachyn.cz]

O PĚT MINUT POZDĚJI

Šéfredaktor Novinek

To nemyslíš vážně!

Baldachýn:

Nikdy bych nemohl být tak dobrý jako Buttman. Tomu byste měli říct, aby psal Baldachýn! Prostě jsem odepsanej. Dejte lidem moc!

Šéfredaktor Novinek:

Moc už dáváme tobě. Kolik chceš, abychom dávali lidem?

Baldachýn:

To bylo jen obrazně. Zkrátka a dobře - lidi, kteří píšou na Novinkách diskuzní příspěvky, jsou mnohem lepší než autoři samotní.

Šéfredaktor Novinek:

A kdo vyhlásí Boba a Bobka?

Baldachýn:

Jindřich? Nebo ten člověk, co píše "nesmyslný" se čtyřmi "m"? Nebo tenhle pán, ten už určitě na Novinkách také o něčem diskutoval, přece nemůže být moc lidí, co píšou "smasakrovat".

Šéfredaktor Novinek:

Grrrrrr...

Baldachýn:

Proč ti lidi nevěří, že jsou Baldachýny míněné smrtelně vážně? Vždyť jim to říká i irácký ministr informací? Ale už jdu, no...

Je pravda, že mám ještě nějaké resty z minula. Možná si vzpomenete na mou meditaci nad prvními obrázky z nových dílů seriálu Bob a Bobek a výzvu, abyste odhalovali jejich tajemství. A opět se potvrdilo, že vaše schopnosti jsou prakticky neomezené. Zatímco já jsem do série dokázal přispět jen ukázkou z dílu Bob a Bobek na cestách: srpen 2002...

... vy jste zadané téma naplnili s mnohem větší grácií:

Bob a Bobek, Bora-Bora

(c) Levis

Hej, Bobe! Tři, dva, jedna... tahej!

(c) Lejla

Bob a Bobek: in flagranti

 (c) J. P. Fakov

Muhehehe.

KRÁTCE (PROČ SE U NÁS NEDĚJE NĚCO TAKOVÉHO!)

Ano, svět je neuvěřitelně zábavné místo k životu (a to se nemusíte jmenovat zrovna Kusaj Husajn). Nicméně nemáte občas dojem, že se všechno zajímavě děje na míle daleko od našich hranic? Jistě, občas se tu sice konají divoké večírky (jako třeba tenhle: v ceně 100 korun vstupného je jedno pivo, pár rukavic a mazadlo zdarma), nicméně fisting už dávno není zábavou pro pravého muže. Co takhle tato výstava včelích vousů?

Copak se v Čechách nenajde opravdový muž? Muž, který by si nasadil včelí vous a hrdě s ním po ulici kráčel...?

No tak to je skutečné překvapení! Člověk by neřekl, že se mezi českými politiky najde opravdový muž, zdá se že ten Špidla je mnohem hustší, než by člověk na první pohled řekl... Ale pořád to není to pravé. Například v Japonsku byl v prefektuře Morioka do parlamentu zvolen wrestlingový zápasník Velký Sasuke....

Velký Sasuke se hned po svém zvolení dostal do kontroverze s místním guvernérem Masudou, který jaksi očekával, že po skončení předvolební kampaně Velký Sasuke sejme ze své tváře svou wrestlingovou masku a začne se chovat jako politik. Ovšem Sasuke prohlásil: "To je moje tvář. Masku nesundám."

Ovšem otázka, zda Sasuke bude i v parlamentu používat svůj nejslavnější wrestlingový útok, zvaný Sasukeho speciál, zůstává nezodpovězena.

Inu jak říkám, tak tvrdí chlapíci v Čechách zkrátka nejsou.

Hmmmm..... to je mi silný soupeř, ten Vladimír. No tak dobře, ale co ŠŇUPÁNÍ HADŮ, co? To tenhle člověk vsrkne hada nosem a vytáhne ho pusou. Tomu říkám chlapácká záležitost!

Na to v Čechách nikdo nemá, tím jsem si jist.

Grrrrrrrrr...... Dneska fakt nemám svůj den!

DOBRÁ ZPRÁVA!

Kdyby to nevyšlo v časopise Discover a v dalších novinách, měl bych dojem, že to je nějaký planý žert. Zdá se však, že firma Changing World Technologies představila světu svou továrnu, v níž mění odpad (pneumatiky, plastové lahve, zemědělské biologické odpady - v konkrétním případě této továrny krocaní vnitřnosti) v ropu. Proces tepelné depolymerizace spotřebuje pouze 15 % z energie, kterou sám vytváří, takže jde o jakési odpadové perpetuum mobile. Podle zmíněného článku jsou dokonce schopni změnit devadesátikilového muže v devatenáct kilogramů ropy, 3,5 kilo plynu a jednašedesáti kil sterilizované vody. Kdyby podle prvních propočtů Amerika zlikvidovala veškerý svůj biologický odpad tímto způsobem, získala by ročně 4 milióny barelů ropy, takřka stejné množství, kolik musí dovážet.

Dovedete si vůbec představit, co to znamená? Amerika se brzy stáhne z Iráku!

Což mi vlastně připomnělo ještě jednu chlapskou zábavu: strhávání zlata ze stěn Saddámových paláců. To jsme ještě s Vladimírem neprobrali. Tak co, Špidla?

Cože? Že holit státní rozpočet je mnohem lepší?

Asi vážně nemám svůj den.

 Hezký den!

Reklama

Výběr článků

Načítám