Hlavní obsah

Asi budu mít infarkt, volala výherkyně obřího jackpotu manželovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polovinu jackpotu americké loterie Powerball ve výši 579,9 miliónu dolarů (přes 11 miliard korun) si odnese dvaapadesátiletý mechanik Mark Hill ze státu Missouri a jeho manželka Cindy, která vítězný tiket koupila. V Dearbornu v Missouri to v pátek oznámili představitelé loterie.

Foto: Chip East, Reuters

Při vyhlášení vysokého jackpotu se strhla loterijní horečka.

Článek

Druhý vítězný tiket se prodal v obchodě ve Fountain Hills u Phoenixu v Arizoně, ale výherce se zatím nepřihlásil.

Losovalo se ve středu večer. Jackpot byl druhý nejvyšší v americké historii. [celá zpráva]

O vůbec největší výhru se hrálo letos na jaře, kdy byl v konkurenční loterii Mega Millions jackpot 656 miliónů dolarů (téměř 13 miliard korun). Rozdělili si jej tři výherci.

Dva výherci si rozdělí výhru v přepočtu zhruba 11 miliard korunVideo: Novinky/Reuters

Cindy Hillová se o výhře dozvěděla ve čtvrtek, když kontrolovala tažená čísla na tiketu, který koupila v obchodě u místní benzínové pumpy asi 50 kilometrů severně od Kansas City.

"Volala jsem manželovi a řekla jsem mu, že asi budu mít infarkt," řekla podle prohlášení loterie Powerball jednapadesátiletá Hillová.

Hillovi a arizonský výherce se nyní budou moci rozhodnout, jakým způsobem výhru zinkasují. Pokud budou chtít peníze naráz, rozdělí se o 385 milionů, takže na každého vyjde 192,5 miliónu dolarů. Další možností je plná výhra, která se ovšem vyplácí postupně každým rokem.

Reklama

Výběr článků

Načítám