Hlavní obsah

Královna Alžběta svým psům sama krájí jídlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Bývalý britský ministr vnitra, devětapadesátiletý David Blunkett, měl málem tu čest, že o něj pečovala královna stejně, jako o své milované psy, když jim krájí jídlo vidličkou a nožem na malé kousky.

Článek

David Blunkett, který je slepý, byl jednou při formálním obědě posazen vedle královny a ona mu nabídla, že mu nakrájí maso. Blunkett uvádí tuto historku ve svých pamětech.

"Když jsem byl předsedou sheffieldské městské rady, stalo se, že královna a její manžel, vévoda z Edinburghu, přijeli do Sheffieldu na oficiální návštěvu a já jsem pro ně pořádal oběd. Byla to velmi příjemná příležitost sedět vedle Jejího Veličenstva a moci si s ní normálně promluvit."

"Jen mi přišlo trochu nezvyklé - a doufám, že mi promine, že se o tom zmiňuji - když se dvakrát nabídla, že mi nakrájí maso. Bylo to od ní velmi ohleduplné a laskavé. Zvláštní mi jen přišlo, co dodala, když jsem její nabídku s poděkováním odmítl. Řekla totiž: ´Víte, jsem na to zvyklá, často krájím maso pro své psy.´"

Reklama

Související články

Alžběta II. je teď bohatá jako nikdy

Britská královna Alžběta II. je ve svých 80 letech bohatší, než kdy předtím. Podle nedělníku The Sunday Times (ST), jenž zveřejnil přehled nejbohatších Britů...

Výběr článků

Načítám