Hlavní obsah

Miss World Kuchařová: Byl to pro mě nezapomenutelný zážitek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA

První Češkou v historii, která si nasadila korunku světové královny krásy, se v sobotu stala osmnáctiletá Taťána Kuchařová. Blondýnka z Opočna na Rychnovsku zaujala porotu na ceremoniálu, který se letos konal v polské Varšavě.

Článek

"Je to pro mne nezapomenutelný a jeden z nejkrásnějších okamžiků v životě," řekla Taťána Kuchařová krátce poté, co převzala korunku nejkrásnější dívky planety. "Cítím se skvěle," dodala ještě chvějícím se hlasem blondýnka z Opočna na Rychnovsku.

Pár minut po vyhlášení výsledků ještě neměla představu o své další budoucnosti, ví ale, že ji čeká bohatý program.  Taťána, která měří 177 centimetrů, předpokládá, že po vítězství v soutěži Miss World se její život od základu změní. "Ale věřím, že to bude změna pozitivní," podotkla. Chtěla by se stát modelkou a hodně cestovat. "Ale hlavně musím dodělat školu," zdůraznila.

Kuchařová se těší na cestování po světě, nové zážitky a hlavně na spánek. Osmnáctiletá usměvavá blondýnka si prý ještě plně neuvědomuje, že se stala nejkrásnější dívkou světa. "Teprve mi to všechno dochází, bylo to opravdu velké překvapení," řekla novinářům na své první tiskové konferenci ve Varšavě.

Podle prezidenta soutěže Miss ČR Zapletala ale bude muset škola počkat. "Teď se jí hodně změní život. Stráví rok cestami - hlavně charitativními. Bude cestovat po celém světě, bude se setkávat s politiky a čeká ji sláva. Věřím, že se zařadí mezi ty, kteří proslavují Českou republiku," řekl Zapletal.

V absolutní vítězství Češky v soutěží Miss World prý nedoufal. "Čekal jsem ale, že Taťána bude mít úspěch, protože kromě toho, že je opravdu krásná, tak je krásná i zevnitř. Její duše je zajímavá a je to vidět na ní na celé, jak se chová, jaká je osobnost, jak hovoří, co dělá, čím se zabývá. Není to náhoda, že vyhrála," poznamenal.

Porotu zaujala Kuchařová nevšedním zjevem i mírami 90-63-90. Při 177 centimetrech výšky váží 54 kilogramů. Ačkoliv podle svých slov Kuchařová vděčí za svou postavu pravidelné stravě a pohybu, pro španělská přehlídková mola by byla příliš hubená. Tamní návrháři minulý měsíc vyhlásili, že chtějí dělat modely pro ženy přirozeně krásné a zdravé, a stanovili jako podmínku účasti na přehlídkách index tělesné hmotnosti 18. Kuchařové na něj chybí 2,5 kilogramu.

Nová Miss World byla přirozená

Kuchařová se domnívá, že mezinárodní porotu zaujala především tím, že byla přirozená. Velkou předností byla také dobrá znalost angličtiny. "Mohla jsem si povídat s porotci, lidmi kolem soutěže a také s ostatními dívkami," prozradila.

"Mrazilo mě na zádech," popsal její otec Lubomír Kuchař okamžik, kdy se sálem varšavského Paláce vědy a kultury neslo, že vítězí dívka z České republiky. "Je to nepopsatelný zážitek, vůbec to nejde vyjádřit," dodala se slzami v očích maminka nové Miss World.

"Bude hodně cestovat a její sestry si ji moc neužijí," podotkla. Byla by prý ráda, kdyby Taťána dokončila střední školu a dále pokračovala ve studiu. "Pro Táňu bylo vždy prioritní studium. Udělá jistě všechno proto, aby dokončila čtvrtý ročník, aby se dostala na vysokou školu. Ale to se vše ještě uvidí. Ona sama nejlépe usoudí, co bude chtít," povzdechla si.

Půvabná světlovlasá studentka z České republiky sklízela v Polsku podporu fanoušků od chvíle, kdy do země přijela. Oblíbili si ji polští novináři, podpisy si žádali lidé na ulicích i v obchodech. Slovy jako "sexy žena" a "sympatická dívka" pak komentovali vystoupení české krásky diváci v průběhu finále.

Druhé místo v klání o nejkrásnější dívku světa obsadila Miss Rumunska Ioana Valentina Boitorová a třetí skončila Australanka Sabrina Houssamiová. Česká kráska dokázala uspět mezi 104 soutěžícími a stala se šestapadesátou Miss World.

Kuchařová byla dojatá

Trůn nejkrásnější ženy světa předala Češce Islanďanka Unnur Birnaová, která loni zvítězila v Číně. Při přebírání korunky Kuchařová vyslovit všem slova díků a snažila se potlačit slzy dojetí.

Mezi záliby nové Miss World, která se narodila na Slovensku, patří tenis, volejbal, jízda na koni, lyžování a mnoho jiných sportů. Má ráda také tanec a poslech dobré hudby. Čas doposud nejraději trávila ve společnosti svých oblíbených zvířat: koček, morčete, ptáků a želvy. Oblíbeným jídlem Taťány je kuře. Jejím vlastním životním krédem pak zůstává: "Být vždy optimistou."

Nejlepší umístění mezi Češkami doposud měla na svém kontě první vicemiss z roku 1998 Alena Šeredová, která v soutěži Miss World obsadila čtvrté místo. 

Kuchařová se na následující rok svého kralování přestěhuje do Londýna. Do Londýna se Kuchařová poprvé v roli světové královny krásy podívá v nejbližších dnech, teprve poté se na pár dnů vrátí do České republiky. Z Londýna bude s doprovodem organizátorů Miss World vyrážet na charitativní akce do celého světa, pracovat pro řadu nových obchodních partnerů.

Opočno se rozplývá nad krásčiným triumfem

Obyvatelé Opočna, kde rodina Kuchařové žije, v neděli dopoledne svorně odpovídali, že v Taťánin úspěch věřili již před finále. Mnohé z nich mrzelo, že přímý přenos nenabídla žádná z tuzemských televizí a souboj o titul Miss World museli sledovat na polském programu.

Nad Kuchařovou se obyvatelé Opočna doslova rozplývali. "Já jsem od začátku říkala, že Taťána vyhraje. Má charisma a je zkrátka úžasná," řekla Barbora Vojnarová. Vítězství Taťáně přáli i ostatní obyvatelé městečka s přibližně třemi tisíci obyvatel. Podle některých obyvatel vítězství Taťány Kuchařové pomůže Opočno zviditelnit.

Soutěž sledovali na celém světě

Poprvé se soutěž konala v jedné ze zemí bývalého sovětského bloku. Součástí soutěže byla i oblíbená promenáda v plavkách. Přímo v Paláci bylo 2500 diváků. Po vyhlášení výsledků v hale zavlálo pár českých vlajek. Očekává se, že soutěž sledovaly dvě miliardy diváků ve 200 zemích světa.

V Evropě se soutěž konala podruhé, před Varšavou soutěž hostil i Londýn. Poprvé v této soutěži mohli diváci hlasovat i přes internet a pomocí svých mobilních telefonů.

Kuchařová je třetí vítězkou soutěže, která pochází ze střední Evropy. V minulosti soutěž vyhrála i Polka Aneta Beata Kreglická, která soutěž v sobotu moderovala.

Chronologický přehled mezinárodních úspěchů českých a slovenských miss:

  • 1967 - Alžběta Štrkulová (ČSSR) - finalistka soutěže Miss World (Peru) 
  • 1989 - Ivana Christová (ČSFR) - Miss Maja International (Dominikánská republika)
  • 1990 - Jana Hronková (ČSFR) - v první desítce na Miss Universe (USA)
  • 1990 - Ingrid Ondrovičová (ČSFR) - vicemiss International (Japonsko)
  • 1991 - Markéta Silná (ČSFR) - druhá vicemiss International (Japonsko)
  • 1992 - Pavlína Baburková (ČSFR) - vicemiss Europe (Řecko)
  • 1993 - Pavlína Baburková (ČSFR)* - v první desítce na Miss Universe (Mexiko)
  • 1995 - Renata Hornofová (ČR) - druhá vicemiss International (Japonsko)
  • 1995 - Monika Žídková (ČR) - Miss Europe (Turecko)
  • 1998 - Alena Šeredová (ČR) - 4. místo na Miss World (Seychelly)
  • 1998 - Kateřina Stočesová (ČR) - Queen of the World (Německo)
  • 1999 - Jitka Kocurová (ČR) - 5. místo na Miss Europe (Libanon)
  • 2003 - Kateřina Smržová (ČR) - v první desítce na Miss Universe (Panama)
  • 2003 - Miroslava Luberdová (SR) - vicemiss Europe (Francie)
  • 2005 - Tatiana Krčméryová (SR) - 5. místo na Miss Europe (Francie)
  • 2006 - Taťána Kuchařová (ČR) - Miss World (Polsko)

Reklama

Související témata:

Související články

Korunka Miss byla vydražena za 600 tisíc

Jen pár hodin směla nová královna krásy Taťána Kuchařová nosit na hlavě korunku, kterou si vydobyla ve finále soutěže Miss České republiky. Na korunovačním...

Výběr článků

Načítám