Hlavní obsah

Trosečník Frank: "Zažil jsem už mnohem horší věci!"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Televize Prima se sice tváří, že v Trosečníkovi jde soutěžícím minimálně o život, ale sympaťák Frank se jen tajemně usmívá: "Byla to spíš taková zajímavější dovolená." Frank Navrátil zaujal v Trosečníkovi na první pohled. Nejen sympatickým vzhledem, ale také svým neutajitelným čechoamerickým přízvukem.:

Článek

"Jsem rozený Kanaďan, narodil jsem se ve Vancouveru a potom jsem žil dlouho v Austrálii. Mí rodiče jsou sice Češi, ale odešli do Kanady hned po válce. Já sám už žiju v Čechách od roku 1997." Frank je chvilku uváděn jako lékař, chvilku jako doktor přírodních věd. Tak jak to vlastně je? "Jsem opravdu vystudovaný lékař, ale mým zaměřením je přírodní medicína. Tady v Čechách to neexistuje, ale u nás se po určitých společných základech medicína dělí na dva obory - tzv. klasickou a přírodní, kterou jsem vystudoval já. Několik let jsem měl svou vlastní praxi, ale teď spíš cestuji po světě a přednáším."

Všech 6 800 zájemců, kteří se do soutěže hlásili, myslelo svou touhu po dobrodružství vážně, ale jen někteří z nich už okusili, co tropy a život bez civilizace obnášejí. Frank už to zažil na vlastní kůži, doopravdy. "Do Trosečníka jsem šel vlastně pro zábavu. Vyhrát by bylo zajímavé, ale ty peníze nebyly hlavní motivací. Prostě jsem v jádru dobrodruh, a tak jsem si to chtěl zkusit. Už dříve jsem hodně cestoval. Působil jsem v různých humanitárních misích po celém světě a s tím, co jsem zažil třeba v Etiopii, se celá reality show vůbec nedá srovnávat," komentuje podmínky na ostrově.

Na otázku, jestli mu jeho medicínské znalosti přišly vhod, se nejdřív rozpovídá: "Samozřejmě, když tam došlo ke zraněním, nebo úrazům," v tom se ale zarazí, usměje se a dodává: "Ale to vám už asi nesmím prozradit ..." Trosečníci mají totiž přísně zakázáno prozradit, co se bude v dalších dílech odehrávat. Něco by však mohl naznačit fakt, že právě Franka jako jednoho z mála vítal na pódiu potlesk jeho kolegů soutěžících. Zdá se tedy, že v příštích kolech se s ním ještě diváci setkají.

Reklama

Související témata:

Související články

TV Prima uvede drsnou reality show Trosečník

Televize Prima chce vysílat reality show Survivor, kterou uvede pod českým názvem Trosečník. Jde o starší licencovaný formát zakoupený od společnosti Castaway...

Výběr článků

Načítám