Hlavní obsah

Sex ve městě svádí ke kouření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Trnem v oku odborníků jsou mnohé filmy a televizní seriály. Zejména ty, jež glorifikují násilí. Rozepře se v nich řeší pěstmi nebo zbraněmi a krev teče proudem. Lékaře možná ještě víc děsí zdánlivě nezávadné projekty, jež však zejména mladistvým vnucují představu, že ke svému zviditelnění nezbytně potřebují kouření.

Článek

Z jedné nedávno zveřejněné ankety vyplynulo, že žena svůdně potahující z cigarety je pro muže nadmíru atraktivní a rozehrává jejich erotické fantazie. Dosáhnout této mety chce podle studie, již zpracoval americký zdravotní departement, stále více dívek, jež vstupují do puberty a procházejí jí.

Zhlédly se totiž v postavě Carrie Bradshawové, již ve veleúspěšném seriálu Sex ve městě ztělesnila Sarah Jessica Parkerová, která zvýrazňuje nesporný sex-appeal právě vábivým nasáváním a vypouštěním tabákového dýmu. "Vždycky, když zvažuji, jak být při kouření skutečně cool," svěřila se vědcům studentka desátého ročníku, "vzpomenu si na Sarah Jessiku Parkerovou a chci se jí podobat."

Podle kvalifikovaných odhadů kouří jedenáct procent všech amerických teenagerů. Největší skupinu, jež dosahuje 35 procent, přitom tvoří dospívající bělošky. Zdejší ministerstvo zdravotnictví je přesvědčeno, že se na tomto trendu nemalou měrou podepisuje právě inkriminovaný seriál.

Reklama

Související témata:

Související články

Kouření přispívá ke vzniku chlupatého jazyku

Chlupatý jazyk může být sice neškodný, ale příliš hezky nevypadá. Němečtí vědci nyní navíc zjistili, že jej může u mužů způsobit kouření. Černý chlupatý jazyk...

Děti kuřaček tloustnou rychleji

Po mnohaletém "úsilí" se Australanům podařilo obsadit jednu z čelních příček na žebříčku nejtlustších lidí. Proto nepřekvapuje, že místní vědci neustále...

Výběr článků

Načítám