Hlavní obsah

Španělkám nahání MS ve fotbale panickou hrůzu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID

V době mistrovství světa ve fotbale požaduje sdružení Španělek, které už nemohou kopanou ani vystát, aby výhradně ony směly držet v ruce dálkový ovladač televize. To je jen jedno z deseti pravidel, která chtějí vnutit manželům a přátelům představitelky něžného pohlaví ze spolku Ženy pro Španělsko bez fotbalu. Mistrovství světa chtějí úplně zrušit.

Článek

"Jako bychom toho už neměly dost při národních utkáních!" bouří iniciátorky kampaně. "V době mistrovství nás muži nenechají dívat se na naše oblíbené televizní pořady, jsou stále duchem mimo a romantické noci ustupují divokému řevu při sledování 22 mužů, kteří nemají nic lepšího na práci než běhat z jedné strany hřiště na druhou a kopat přitom do míče," stěžují si.

Přejí si referendum

Ve Španělsku, kde se fotbal těší zbožnému obdivu, nehodlají být ženy z tohoto sdružení už nikdy "v postavení mimo hru" a jsou "připraveny učinit vše nezbytné, aby své požadavky obhájily, včetně demonstrací, podpisových akcí či dokonce referenda, bude-li třeba".

Jejich program zahrnuje i "odvetná opatření": Například za každý zápas v kopané, který bude muž sledovat v baru, musí manželce či přítelkyni donést ráno do postele snídani, přičemž se musí řádně oholit, umýt a hlavně být střízlivý.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám