Hlavní obsah

Zahrádkář našel v pytli se zeminou kostru nacisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RUPE

Chorvatský muž nalezl kostru nacistického vojáka v pytli se zeminou. Bruno Marincic koupil zeminu od dělníků, kteří pomáhají stavět nedalekou dálnici.

Článek

Chorvat rozsypával zeminu po zahradě, když rukou narazil v pytli na něco velmi tuhého. Podíval se do pytle a zahlédl pozůstatky člověka.

Marincic uvedl: "Nejdřív jsem byl úplně v šoku a vyděšený. Když jsem se po chvíli podíval zblízka, tak jsem u kostí zahlédl něco plechového. Uvědomil jsem si, že to jsou identifikační štítky, na kterých je nějaké německé jméno."

Kostra patřila dle místních historiků jednomu z vojáků nacistické 188. divize, která v této oblasti bojovala pod vedením generála Ludwiga Kiblera. Místní úřady okamžitě o nálezu uvědomily německou ambasádu v Záhřebu.

Reklama

Související témata:

Související články

Lebka co našel muž v autobuse, je pravá

Lidská lebka nalezená ve středu v autobuse jedoucím z Velké Bíteše do Brna není umělá, jak se policie původně domnívala, ale skutečná. Její majitel není stále...

Výběr článků

Načítám