Hlavní obsah

Mila Jovovičová navštívila Ukrajinu

Právo, Eva Vlčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KYJEV

Hollywoodská hvězda Mila Jovovičová (29) se přijela před pár dny podívat do svého rodiště - ukrajinského Kyjeva. Dcera někdejší populární sovětské herečky Galiny Loginovové a jugoslávského lékaře Bogi Jovoviče emigrovala spolu s rodiči do USA, když jí bylo pět let. Ze svého kyjevského dětství si toho půvabná brunetka tudíž mnoho nepamatuje.

Článek

"Vím jen, že jsem měla pejska a jezdila jsem s maminkou do filmových ateliérů," popsala zážitky z raného dětství plynulou ruštinou.

Kyjev se na příjezd slavné rodačky jaksepatří připravil. Herečce a modelce Mile se chvílemi dokonce osobně věnovala ukrajinská první dáma Kateryna Čumačenková (44). V bohatém programu nechyběla projížďka po Dněpru, ale i setkání s někdejšími dětskými kamarády či výlet na Krym do světoznámého dětského tábora Artěku.

Podpora nadace

Hvězda, která si zahrála hlavní role například ve filmech Modrá laguna a Pátý element nebo zosobnila Johanku z Arku, na Ukrajině založila společně s bankou Ukreximbank nadaci Dětský fond a jako první na konto uložila osmdesát tisíc dolarů (zhruba dva milióny korun). Poté vyzvala "všechny bohaté Ukrajince", aby místo návštěvy kasina raději poukázali peníze na účet nadace.

Herečka se nevyhnula také otázkám směřujícím k nedávným politickým změnám na Ukrajině. Na dotaz, jaký je její vztah k tzv. oranžové revoluci, odpověděla velmi originálně. "Oranžovou barvu miluji. V Pátém elementu jsem měla oranžové vlasy," vzpomněla Jovovičová na hollywoodský trhák z druhé poloviny devadesátých let.

Návštěva herečky ale nebyla úplně bezelstná - na Ukrajinu ji kromě matky doprovázel filmařský štáb, který má natočit o Miliných toulkách po někdejší domovině dokument.

Reklama

Výběr článků

Načítám