Hlavní obsah

Letadlo muselo nouzově přistát na silnici, zastavilo těsně před rušnou křižovatkou

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obtížný kousek se na výbornou povedl pilotovi malého sportovního letadla KR-2. Ve středu se kvůli poruše stroje rozhodl přistát na silnici necelých 60 kilometrů od amerického Seattlu. Průběh nouzového přistání zachytil policista pomocí palubní kamery.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na silnici ve Spanaway přistálo za provozu malé letadloVideo: Reuters

 
Článek

Pilot přistál na silnici State Rout 7 u městečka Spanaway v americkém státě Washington. „Z dálky to vypadalo jako letadlo na dálkové ovládání,“ uvedl Clint Thompson, příslušník washingtonské dálniční policie.

Jenže letadlo se přibližovalo a klesalo a brzy bylo Thompsonovi jasné, že se o žádný model nejedná, a navíc, že pilot potřebuje na poměrně rušné silnici přistát. Jakmile letoun prolétl kolem něj, okamžitě se s autem otočil a vyrazil za letadlem.

Auta si letounu všimla včas a klidila se mu z cesty, Thompson vyrazil za ním. Pilotovi se podařilo zastavit o několik set metrů dál. Naštěstí zastavil před křižovatkou, auta na druhé silnici nemohla stroj vidět.

Pilot letadla vystoupil nezraněn a spolu s policistou pak letadlo odtáhli ze silnice. Podle policie se muž rozhodl nouzově přistát kvůli závadě palivového systému.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám