Hlavní obsah

Ukradl dvě letadla, protože se chtěl projet. Piloti ho nyní budou učit létat

Novinky, akr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Piloti z malého čínského letiště u města Chu-čou odhalili dost neobvyklým způsobem nový talent. Mladý teenager jim minulý měsíc z hangáru ukradl dvě letadla a vydal se s nimi na projížďku, informoval britský server Independent. Kromě pokuty si vysloužil také obdiv pilotů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

S prvním letadlem, které 13letý Číňan ukradl, si dlouho nezajezdil. Po chvíli s ním totiž v zatáčce narazil do svodidel. Při bouračce se mu nic nestalo, proto se rozhodl poškozený letoun vrátit do hangáru a v dobrodružství pokračovat.

Dlouho se nerozpakoval a ukradl druhé letadlo. Z počátečního neúspěchu se poučil, protože tentokrát už nikde nenarazil. Obkroužil pár koleček, poté z letadla vystoupil a odjel na kole.

Policii se podařilo chlapce vystopovat a jeho rodině byla uložena pokuta. Původní výše pokuty za poškození letadla činila v přepočtu zhruba 26 000 korun. Rodina chlapce si však nemohla dovolit takovou částku zaplatit, úřady proto pokutu snížili téměř na čtvrtinu.

Ředitel letiště slíbil, že chlapci nabídne plnohodnotný pilotní výcvik. Zaměstnance letiště prý ohromil fakt, že dokázal jezdit s letadlem, aniž by se o to někdy v minulosti pokoušel. Jedinou jeho zkušeností bylo podle the Global Times sledování pilotů při opravě letadel. To označil ředitel téměř za nemožné, chlapec podle něj musí být výjimečně chytrý.

Reklama

Výběr článků

Načítám