Hlavní obsah

Německý cirkus používá místo živých zvířat obrovské 3D hologramy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý cirkus Roncalli se rozhodl ušetřit své návštěvníky úvah, jestli zvířata, jejichž kouskům v manéži tleskají, nejsou týrána, a všechny své produkce dělá bez nich. Ovšem návštěvníci o zvířata nepřišli úplně, v cirkuse místo nich vystupují hologramy.

Foto: Profimedia.cz

V manéži předvádí kousky trojrozměrný slon

Článek

Po manéži se tak prohánějí trojrozměrní koně, své kousky předvádí trojrozměrný slon, a dokonce i ryba. A lidé nemusí dumat, jaké jsou životní podmínky těchto zvířat, ani kolik utrpení je stálo, než se kousky naučila.

„Je to způsob, jak může být cirkus stále atraktivní. Starý způsob už byl přežitý,” komentoval to uvaděč Roncalli Max Schautzer.

Foto: Profimedia.cz

Po manéži se prohánějí koně

Roncalli funguje od roku 1976, a ač se specializuje především na vystoupení klaunů a akrobatů, zvířata, především koně a psi, v něm vždy vystupovala.

V roce 2018 se ale majitel cirkusu Bernhard Paul podle BBC nadchl pro hologramy. Tehdy totiž viděl na vystoupení Justina Timberlakea hologram zesnulé rockové hvězdy Prince. A napadlo ho, že by stejnou technologii mohl použít i ve svém cirkuse.

Paul se spojil se s firmou, která dodala výkonnou laserovou techniku. V manéži vytváří dokonalý pohyblivý efekt 3D zvířat v nadživotní velikosti.

Foto: Profimedia.cz

V manéži předvádí kousky trojrozměrný slon

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám