Hlavní obsah

Na Eiffelovku se vrací zipline dráha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní výhled i adrenalinový zážitek si budou moci od úterý po několik dní vychutnávat návštěvníci Eiffelovy věže. Otevírá se totiž opět zipline dráha vedoucí z druhého patra věže do parku Champ-de-Mars.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Otevření zipline dráhy na Eiffelově věži v PařížiVideo: Reuters

 
Článek

Lidé, kteří budou mít to štěstí a na zipline dráhu se dostanou, sjedou z výšky 115 metrů zhruba devadesátikilometrovou rychlostí.

Zipline dráha nebude na pařížské památce instalována trvale, ale, stejně jako před dvěma lety, pouze týden. Organizátoři atrakce mají pro ty, kteří by si chtěli netradiční zážitek vyzkoušet, dobrou a špatnou zprávu.

Tou dobrou je, že zipline dráha je zdarma. Tou špatnou pak to, že si ji bude moci vyzkoušet pouze 147 lidí – dráha bude instalována pouze do 2. června.

Lanový skluz, jak zní český, ale nepříliš používaný název pro zipline dráhu, se skládá z kladky a ocelového lana. Jako atrakce zažívá boom od 70. let minulého století a organizátoři těchto turistických lákadel se trumfují v celkové délce nebo rychlosti své zipline dráhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám