Hlavní obsah

Vlak s Kimem musel couvat, aby diktátor mohl vstoupit na červený koberec

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příjezd severokorejského vůdce do Vladivostoku se neobešel bez drobné chybičky. Na nádraží byl pro Kim Čong-una přichystán rudý koberec, vlak však zastavil o něco dále. Uvítací delegace tak musela čekat, než vlak zacouvá na to správné místo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vlak s Kim čong-unem zastavil ve Vladivostoku mimo červený koberec, souprava musela couvatVideo: Reuters

 
Článek

Těžký obrněný vlak pomalu zastavoval u peronu, na kterém čekala delegace připravená přivítat severokorejského diktátora. Pracovníci už předem připravili slavnostní červený koberec, a když vlak zastavil, přiběhlo několik Severokorejců s malými rampami, aby Kim Čong-un mohl důstojně vystoupit.

Muži s rampami v rukou si však brzy uvědomili, že se stala chyba. Rudý běhoun vedl přesně do míst mezi vagony. Nezbylo nic jiného než dát opancéřovaný kolos znovu do pohybu. Když byly dveře srovnány s kobercem, pracovníci rychle připevnili rampy a několikrát se ujistili, že opravdu drží.

Kim konečně mohl vystoupit a přivítat se s ruskou delegací. Ve čtvrtek má naplánovanou schůzku s ruským prezidentem Putinem. Jednat se bude zejména o jaderném odzbrojení korejského poloostrova. Rusko vidí v summitu možnost posílit svůj vliv v regionu, Kim by rád přilákal ruské investice a získal dodávky ruské elektřiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám