Hlavní obsah

Z běžného letu se stal soukromý, letěl jediný pasažér

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Let z litevského Vilniusu do italského Bergama by nebyl ničím a tak zvláštním, kdyby mu nechyběla jedna podstatná věc - cestující. V Boeingu 737 se totiž kromě dvou pilotů a pěti členů palubního personálu nacházel pouze Litevec Skirmantas Strimaitis, který vyrážel do Itálie na hory.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 737. Ilustrační foto

Článek

K situaci došlo 16. března, když si Strimaitis vyrazil do italského Bergama zalyžovat. Po nástupu na palubu však zjistil, že kromě něj v letadle není žádný jiný cestující.

Charterový let zajišťovala cestovní kancelář, která si boeing pronajala, aby mohla přepravit svoje klienty z Itálie zpět do Litvy. Z obav toho, aby se let nevyprodal, uvolnila cestovní kancelář do prodeje pouze jednosměrné letenky do Bergama. Nabídku využil pouze Strimaitis.

Letoun, který má kapacitu až 188 pasažérů, tak odletěl pouze s jedním cestujícím, jenž na více než dvouhodinový let podle svých slov do smrti nezapomene.

Reklama

Výběr článků

Načítám