Hlavní obsah

Falešného Kim Čong-una vyhostili z Vietnamu

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Působení Howarda X na vietnamském summitu skončilo dříve, než tento dvojník severokorejského diktátora Kim Čong-una plánoval. Vietnamské úřady ho vyhostily, protože údajně neměl platné vízum. Russel White, dvojník Donalda Trumpa, může v Hanoji zůstat, nesmí se ale objevovat na veřejnosti coby americký prezident.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dvojníci Kim Čong-una a Donalda Trumpa v HanojiVideo: Reuters

 
Článek

Australan Howard X odletěl z Hanoje do Hong Kongu, kde dlouhodobě žije. Neučinil to však dobrovolně, nýbrž ve společnosti tří vietnamských mužů. Vietnamské úřady totiž shledaly jeho víza neplatnými, i když podle Howarda X neuvedly proč.

Foto: Reuters

Donald Trump a Kim Čong-un v podání Russela Whitea a Howarda X

„Pravý důvod je, že jsem se narodil s Kim Čong-unovým obličejem, to je ten pravý zločin,“ uvedl Howard X reportérům ve svém prohlášení.

„Satira je mocná zbraň proti diktátorství. Jsou vystrašeni párem chlápků, co vypadají opravdově,“ dodal Howard X v černém obleku a brýlích s černými obroučkami charakteristickými pro severokorejského vůdce.

Foto: Jorge Silva, Reuters

Dvojníci si v Hanoji užívají pozornost okolí.

Oba dvojníci byli v pátek zatčeni, když poskytovali rozhovor pro vietnamská média. Russell White může ve městě zůstat, nesmí však vystupovat v převleku na veřejnosti. Howard k tomu poznamenal, že letenka z Vietnamu do Hong Kongu je pro vietnamské úřady rozhodně levnější než letenka pro Whitea do jeho rodné Kanady.

Reklama

Výběr článků

Načítám